Venedik, turistlerden 3-10 euro para olacak

İtalya’nın en turistik kentlerinden Venedik’in Belediye Başkanı, 2019 Mayıs ayından itibaren kente gidenlerden ‘ayakbastı parası’ alınacağını açıkladı.

Venedik, turistlerden 3-10 euro para olacak

Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro, bu hafta içinde yaptığı açıklamada, 1 Mayıs’tan itibaren kente girişler için günlük 3 Euro ücret alınacağını duyurdu. Brugnaro, gelecek yıldan itibaren ise bu ücretin 10 Euro’ya kadar çıkacağını söyledi. Venedik Belediyesi’nin alt kurulunda bu hafta içinde onaylanan projenin üst kurulda da onaylandıktan sonra uygulanmaya başlaması bekleniyor.

OTELDE KALANLAR HARİÇ…

Giriş ücreti uygulamasına Venedik’in tarihi kent merkezi ve etrafındaki adalar dahil olacak. Venedik’te yaşayanlar, eğitim görenler ve bu bölgelerdeki otellerde kalanlardan ise bu ücret alınmayacak. Halen Venedik de dahil olmak üzere İtalya’nın birçok kentinde otellerde konaklayanlardan ‘turist vergisi’ alınıyor. Yeni uygulamayla ise kentte konaklamayan ancak günübirlik giriş yapanlardan da ücret alınacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X