Venezuela artık dolar kullanmayacak

Venezuela’da Ekonomiden Sorumlu Devlet Başkan Yardımcısı Tareck El Aissami, ülkesindeki tüm bankacılık işlemlerinde artık ABD dolarının yerine euro ve yuan gibi para birimlerinin kullanılacağını duyurdu.

Venezuela artık dolar kullanmayacak

Aissami, başkent Caracas’taki Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores’te, hükümetin Venezuela’daki krizle mücadele için ortaya koyduğu Ekonomik İyileşme ve Yükselme Programı çerçevesinde aldığı kararları açıkladı.

Venezuela’ya yapılan ekonomik saldırılarda ABD dolarının bir silah olarak kullanıldığını kaydeden Aissami, artık ülkesindeki bankacılık işlemlerinde bunun yerine euro ve yuan gibi para birimlerine geçileceğini vurguladı. ABD tarafından ülkesine uygulanan mali yaptırımların uluslararası hukuka aykırı olduğunu ifade eden Aissami, buna karşın hükümet olarak böyle bir bahanenin arkasına saklanmayacaklarının ve teslim olmayacaklarının altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X