Volkswagen fabrikası için Cumhurbaşkanlığı devrede

Alman otomotiv devi Volkswagen’in (VW) yeni fabrikası için Türkiye ile Bulgaristan arasında yaşanan rekabet kızışıyor. 

Volkswagen fabrikası için Cumhurbaşkanlığı devrede

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesine konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Volkswagen ile devam eden müzakereleri yürüten Ermut, Türkiye’nin avantajlı olduğu noktalara dikkat çekerek, fabrikanın sadece yatırım olarak değil sembolik olarak da taşıdığı önemin altını çizdi.

Yılda yaklaşık 67 bin araçlık satışla VW’nin Türkiye’de en çok tercih edilen marka olduğunu hatırlatan Ermut, buna ek olarak VW bünyesinde üretilen Skoda’nın yılda 21 bin araç sattığını ifade etti. Rakip markalar Renault, Fiat, Ford, Toyota ve Hyundai’ye gönderme yapan Ermut, VW’nin ülkede en çok satan 6 marka arasında Türkiye’de üretimi olmayan tek şirket olduğuna işaret etti.

Volkswagen şirketinin Türkiye’yi sadece bir pazar olarak değil aynı zamanda üretim merkezi olarak görmesini umduklarını dile getiren Arda Ermut, ‘’Her Türk vatandaşı üretimin bizde yapılmasını istiyor. Diğer beş büyük buradaysa niye Volkswagen da gelmesin” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X