Volkswagen yatırımı beklemeye aldı

Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt, Volkswagen’ın Türkiye’de yeni fabrika kurma kararını ertelediğini duyurdu. Gazetenin haberinde şirketin imaj kaybından çekindiği kaydedildi.

Volkswagen yatırımı beklemeye aldı

Almanya’nın önde gelen ekonomi gazetelerinden Handelsblatt, otomotiv devi Volkswagen’ın (VW) yeni fabrikasını Türkiye’de kurma kararını Suriye’de yürütülen askeri operasyon nedeniyle ertelediğini belirtti. Şirketin yönetim kurulu ve teftiş kurulundan kaynaklara dayandırılan haberde, daha düşük maliyet, daha fazla ciro imkanı gibi nedenlerden dolayı iki kurulda da Türkiye seçeneğinin öne çıktığı ancak Suriye’nin kuzeydoğusunda başlatılan askeri harekatın durumu tamamen değiştirdiği ifade edildi.

Söz konusu haberde bu koşullar altında Türkiye için oylama yapılamayacağı görüşünün ağır bastığı kaydedildi. Gazete, yeni fabrika için 1 milyar euroyu aşkın yatırım planlayan şirketin, koşulların kestirilememesinden ve imaj kaybından çekindiği değerlendirmesinde bulundu. Haberde ayrıca, ekonomik açıdan Passat ve Superb modellerinin üretimi için Türkiye’de karar kılındığı ve şirketin bu karardan dönmek istemediği de vurgulandı.

GELİŞMELERDEN ENDİŞELENİYORUZ

Bloomberg’in yayınladığı şirket içi yazışma ise, kararın kesinleştiğini ortaya koydu. WV Kurumsal İletişim Müdürü Marc Langendorf tarafından çalışanlara gönderilen e-postada, ‘’Planlar şimdilik buz üstünde. Yeni tesis için verilen karar Volkswagen AG Yönetim Kurulu tarafından ertelendi. Mevcut durumu dikkatle izliyoruz ve mevcut gelişmelerden endişeleniyoruz” ifadeleri kullanıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X