Volkswagen’in yatırımı 1,3 milyor Euro

Alman otomotiv devi Volkswagen’in Türkiye’de planladığı fabrika yatırımının kesinleştiği yazıldı.

Volkswagen’in yatırımı 1,3 milyor Euro

Frankfurter Allgemeine gazetesinde yer alan habere göre, şirket yönetim kurulu 1,3 milyar Euro büyüklüğündeki yatırımın, Türkiye’de yapılmasından yana karar aldı. Şirketten bir yetkili, konuyla ilgili son detayların üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Artık son metrelerdeyiz. Anlaşmanın pürüzsüz olmasını istiyoruz” dedi.

Yetkili, kararın resmen açıklanması için şirketin denetleme kurulunun onayının gerektiğini kaydetti. Kurulun bugün toplanması bekleniyor. Edinilen bilgiye göre, denetleme kurulu toplantısında VW’nin üst düzey yöneticilerinin emisyon skandalında piyasayı manipüle etmekle suçlaması konusu öncelikli olarak ele alınacak, Türkiye’deki yatırımın da gündeme gelebileceği ve nihai kararın toplantı sonrasında açıklanabileceği tahmin ediliyor. Öte yandan, Volkswagen’den bir grup yetkilinin yatırımın yapılması planlanan Manisa yakınlarındaki arazide incelemelerde bulunduğu iddia edildi.

5 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Eylül ayı başında Volkswagen Yönetim Kurulu Başkanı Herbert Diess’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme yaptığı ve tarafların anlaştığı öğrenilmişti. Daha sonra şirketin yöneticilerinin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve başka bakanlarla da bir araya geldiği ve vergilendirme konusunda Alman tarafının beklentileriyle ilgili görüşmelerin sürdüğü açıklanmıştı. VW’nin kuracağı ve yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlaması beklenen yeni tesiste ilk etapta Skoda’nın Karok ve Seat’ın Ateca olarak bilinen SUV modellerinin üretimi gerçekleşecek. Elektrikli otomobiller konusunda atağa geçen VW, Almanya’daki mevcut fabrikalarında elektrikli modellere yer açmayı planladığı için başka bir ülkede yeni bir fabrika açılacağını duyurmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X