Volkswagen’in eski CEO’suna dava

Volkswagen şirketinin eski üst yöneticisi Winterkorn hakkında dolandırıcılık, Rekabet Yasası’nı ihlal ve güveni kötüye kullanma suçlamalarında bulunarak dava açtı.

Volkswagen’in eski CEO’suna dava

Braunschweig Savcılığı, aralarında Alman otomotiv devi Volkswagen’in (VW) eski üst yöneticisi (CEO) Martin Winterkorn’un da bulunduğu 5 kişi hakkında şirketin emisyon skandalı kapsamında dolandırıcılık ve Rekabet Yasası’nı ihlal suçlamalarında bulunarak dava açtı. Savcılıktan yapılan açıklamada, Winterkorn hakkında ayrıca, 25 Mayıs 2014’ten sonra dizel araçlarında manipülasyon yapıldığını bildiği, bunu Avrupa ve ABD’deki ilgili makamlar ile müşterilere bildirmediği ve bu araçların satışını yasaklamadığı gerekçesiyle ‘güveni kötüye kullanma’ suçlamasında da bulunulduğu kaydedildi. ABD Çevre Koruma Ajansı 2015 yılının eylül ayında Volkswagen’in emisyon testlerini manipüle ettiğini ve şirketin dizel araçlarının normal seviyenin 40 kat üzerinde çevreyi kirlettiğini duyurmuştu. Winterkorn, 23 Eylül 2015’te VW’deki görevinden istifa etmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X