Washington Büyükelçiliği’nde FETÖ operasyonu

Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nde yakın zamanda iki diplomat ve bir idari memur hakkında FETÖ bağlantısı şüphesiyle soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Washington Büyükelçiliği’nde FETÖ operasyonu

ABD’nin başkenti Washington’da Büyükelçilik Müşaviri Cem Ulusoy, basınla ilişkiler ve sözcülük görevini yürüten Celil Erdoğan ile idari memur olan eşi Mehtap Erdoğan’ın Ankara’da devam eden bir FETÖ soruşturması nedeniyle merkeze çağrıldığı öğrenildi.

Cem Ulusoy, 2011-2013 arasında Türkiye’nin Bulgaristan’daki Burgaz Başkonsolosluğu görevini yürütmüştü. Celil Erdoğan ise Avrupa Birliği Bakanlığı döneminde Ömer Çelik’in yanında görev yapmıştı. 

Hürriyet gazetesinin sorularını yanıtlayan büyükelçilik kaynakları, söz konusu kişilerin idari bir kararla görev süreleri tamamlanmadan önce merkeze çağrıldıklarını doğrularken, ‘FETÖ iddiaları’ konusunda ise yorum yapmaktan kaçındı. 

Büyükelçiliğin iki diplomat ve idari personelin Washington’daki görevlerinin sona erdiğini ABD Dışişleri Bakanlığı’na da rapor ettiği öğrenildi.

CELİL ERDOĞAN: HAYIRLISI 

Hürriyet gazetesine konuşan Celil Erdoğan, “Normal de Eylül’de dönecekken şimdiden merkeze çağırdılar. Nedeni hakkında bizim de bilgimiz yok. Garip ve zor bir dönemden geçiyoruz. Hayırlısı” dedi. 

Celil Erdoğan ve eşi Mehtap Erdoğan’ın Ankara’dan gelen ‘ivedilikle merkeze dönün’ talimatına rağmen halen ABD’de olması ise kafaları karıştırdı. Zira herhangi bir elçilik personeli elçiliğin ev sahibi ülke makamlarına geri çekildiklerine dair bildirim yapmasının ardından eğer iltica başvurusunda bulunmaz ise kaçak durumuna düşüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X