WhatsApp’ta devrim! Artık internetsiz kullanılabilecek… Sadece 5 adımda…

Dünyada en çok kullanıcıya sahip mesajlaşma programı WhatsApp artık internetsiz kullanılabilecek.

WhatsApp’ta devrim! Artık internetsiz kullanılabilecek… Sadece 5 adımda…

WhatsApp, internet üzerinden mesajlaşma, arama ve görüntülü konuşma imkanı veren bir mesajlaşma programı. Bağlantınız olmadığı zaman da, Wi-Fi ve hücresel ağ açılana kadar yolladığınız tüm mesajlar asılı kalıyor ve bağlantı geldiğinde karşı tarafa iletiliyor.

Ancak, gelen yeni bilgiler artık WhatsApp uygulamasını internet olmadan da kullanabilme olağına sahip olabileceğimizi söylüyor. Peki, internetsiz WhatsApp kullanabilmek için hangi yöntemler izlenmelidir? İşte, adım adım internetsiz WhatsApp kullanma yöntemleri…

YALNIZCA ANDROİD CİHAZLARDA!

İnternetsiz WhatsApp, şu an için yalnızca Android cihazlarda kullanılabiliyor. iOS’ta ise ayarlar bölümünün kısıtlı olmasından dolayı proxy ve port değişimi yapılamadığı için kullanılamıyor.

iŞTE, İNTERNETSİZ WHATSAPP İÇİN İZLEMENİZ GEREKEN 5 ADIM!

1)Android cihazınızdan Ayarlar>Bağlantılar>Mobil Ağlar bölümüne girin.

2)Mobil Ağlar bölümünden ise Erişim Noktası Adları seçeneğine tıklayın.

3)Erişim Noktası Adları ekranında sağ üst bölümde yer alan “ekle” seçeneğine tıklayın

4)Açılan ekranı aşağıdaki bilgilere göre doldurun.

İsim: WhatsApp

APN: İnternet

Proxy: 127.0.0.01

Bağlantı noktası: 8080

5)Bu işlemleri yaptıktan sonra profili kaydedin ve Erişim Noktası Adları bölümünden WhatsApp’ı seçin.

Bu işlemi yaptıktan sonra telefon 4G bağlantısında kalmaya devam ediyor, ancak GSM şirketi internet harcamanızı size yansıtmıyor. Normal ayarlara döndüğünüzde ise bu süreçteki internet kullanımınız tek seferde size yansıtılıyor.

İNTERNETSİZ WHATSAPP İÇİN DİĞER YÖNTEMLER NELERDİR?

Elbette tek yok bu değil. Eğer internet bağlantınız yoksa, bunun yerine SMS kullanarak da popüler mesajlaşma uygulamasını kullanabilirsiniz. Hem iOS hem de Android tarafında uygulama arayüzünü taklit eden birçok mesajlaşma uygulaması bulunuyor. Bu uygulamaları indirerek cihazınızdan mesaj yollayabilirsiniz.

Bunun dışında Whats App Bluetooth Messenger uygulamasını kullanarak yakınınızdaki kişilere kolayca mesaj yollayabilirsiniz. Bluetooth’un sağlayacağı kısa mesafeli radyo frekansını kullanarak uygulamadaki kişilere mesaj atabilirsiniz.

Doğal olarak bu uygulamayı Google Play üzerinde bulamıyorsunuz. Uygulama isminizi orijinal uygulama ile bağlantı kurmadan kullanıyor. Ayrıca kullanıcı adınızı ve şifrenizi de kullanmıyor. Daha doğrusu şirket ile hiçbir bağlantı kurmuyor.

Bu noktada dikkat etmeniz gerekiyor çünkü, internet üzerinde Awesome Developer geliştiricisine ait olarak bulabileceğiniz bu uygulama WhatsApp Inc. tarafından onaylanmıyor.

Eğer halen mesaj yollayamıyorsanız özel olarak satılan paketlere göz atmanız gerekiyor. Türkiye’de bazı operatörler internetsiz kullanmanız için özel tarifeler sunuyorlar. Bu tarifeleri kullanarak bedava Whats App paketleri üzerinden normalde internet bağlantınızdan yiyen tüm işlemleri kolayca yapabilirsiniz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X