Yaban hayvanlarına meyve fidanı

Mustafakemalpaşa’da ‘Yaban Hayvanlarının Doğal Ortamlarında Desteklenmesi Eylem Planı’ kapsamında bin adet meyve fidanı toprakla buluştu.

Yaban hayvanlarına meyve fidanı

Doğa Koruma Milli Parklar Bursa Şube Müdürlüğü koordinasyonunda Belediye Başkanlığı, Orman İşletme Müdürlüğü, Avcılar ve Atıcılar Kulübü Derneği ile birlikte Mustafakemalpaşa’nın orman havzalarına meyve fidanı dikildi.

Fidan dikim etkinliğinde konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, orman varlığını geliştirmeye yönelik yapılan tüm çalışmalara destek verdiklerini söyledi.Başkan Kurtulan,“ Mustafakemalpaşa’nın yeşil kalması ve bu sevginin gelecek nesillere aktarılması için gösterilen çabaları destekliyoruz.

Orman İşletmemiz de hem halka dağıttıkları fidanlarla hem de kendi dikimleriyle yeşile olan bağlılığı pekiştiriyorlar. Orman varlığımızı koruyarak, geliştirmeye devam edeceğiz ” dedi. 

Bir haftada yaklaşık binin üzerinde fidan dikimi ve dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirten Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü İşletme Müdür Yardımcısı Gökhan Yıldırımlı ise yabani hayvanların kendi doğal ortamlarında besin ihtiyacının karşılanacağını kaydetti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X