Yabancı öğretmenler Büyükşehir’de

Türkiye Ulusal Ajansı’nın organizasyonuyla Bursa’ya gelen yabancı öğretmenler, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Yabancı öğretmenler Büyükşehir’de

Yunanistan, İsveç ve Finlandiya’dan gelen öğretmenler, Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus Programı Ana Eylem 2 Okullararası Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında Bursa’da ağırlandı.

Duyum İşitme Engelliler Ortaokulu tarafından misafir edilen öğretmenleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına Başkanvekili Şükrü Köse kabul etti. Heykel’deki Tarihi Belediye Binası’nda gerçekleşen ziyarette, yabancı öğretmenler tarafından işitme engellilere yönelik Bursa’da yürütülen programlar değerlendirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şükrü Köse, işitme engellilere yönelik eğitim veren ve birkaç günlük program için Bursa’ya gelen öğretmenleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Öğretmenliğin Türk kültüründe öneminin büyük olduğunu, öğretmenliğin engellilere yönelik olmasının bu önemi daha da artırdığını ifade eden Köse, “Öğretmenlerimizi, aslında engelleri kaldırıyor. Bu açıdan çok ulvi bir görevi ifa ediyorlar” dedi.

Erasmus programlarını önemsediklerini, bu tür uygulamalara Türkiye’nin de dahil edilmesinin sevindirici olduğunu kaydeden Köse, Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür programlara destek vermekten mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Duyum İşitme Engelliler Ortaokulu Proje Koordinatörü Zeynep Karagöz ise 3 ülkeden gelen öğretmenlerin öğrencilerle birebir çalışma yaptıklarını söyledi. Öğrencilerin bu çalışmalarda işaret dili eğitimi aldığını ve heykel çalışması yaptığını belirten Karagöz, “İşaret dili eğitimi sonrasında işaret dilinden müzik korosu oluşturuldu. Diğer eğitimlerin ardından da heykel çalışması yapıldı. Misafirlerimiz, hem öğrencilerimize hem de okulumuza renk kattılar” diye konuştu.

Ziyaretin ardından Başkanvekili Köse, yabancı konuklara Bursa’yı tanıtan hediyeler takdim etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X