Yağmur İznik’te kiraza büyük zarar verdi

İznik’te etkili olan yağmur yağışının özellikle kiraz ağaçlarına zarar verdiği belirtildi. İznik Ziraat Odası Başkanı Vahit Mutlu, üreticinin büyük zarar gördüğünü kaydetti.

Yağmur İznik’te kiraza büyük zarar verdi

HAYRİ ŞEN

İznik’te etkisini gösteren sağanak yağmur nedeniyle, bölgede kiraz ağaçlarının büyük zarar gördüğü bildirildi.
İznik Ziraat Odası’na bağlı mühendisler tarafından ovada yapılan araştırmalarda kirazda büyük hasar tespit edilirken, yoğun yağışın çiçek açan zeytin ağaçlarında da tozlaşmayı engelleyip ürün kaybı yaşanabileceği ifade edildi.

İznik Ziraat Odası Başkanı Vahit Mutlu, kirazda yaşanan hasarla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, İznik ovasında kiraz sezonunun sıkıntılı başladığını kaydetti. 

ÇATLAK OLUŞTU…

İznik Ziraat Odası Başkanı Vahit Mutlu, “Üretici büyük bir zarar gördü. Hasat öncesi birden yaşanan sağanak yağmur, kirazlarda ve eriklerde çatlağa neden oldu. Şu an yüzde 60-70 oranında zarar görünüyor.

Fakat ürün sepete toplandığında zarar çok daha fazla olacaktır. Birçok çiftçimiz ürününü sigorta yaptırdı. Fakat İznik ovasında 3-4 bin parsel dolayında ÇKS sıkıntısı mevcut. Bu çiftçilerimiz maalesef sigorta yaptıramıyorlar. Bu nedenle büyük bir sıkıntı yaşıyorlar” dedi. 

Mutlu, gerekli zarar tespit çalışmalarını tamamlayıp, sigorta yaptıramayan çiftçilerin borçlarının ertelenmesi konusunda yardımcı olmaya çalışacaklarını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X