Yahudilere kipa giymeyin uyarısı

Alman hükümetinin antisemitizm görevlisi Klein, ülkede yaşayan Yahudilere her yerde kipa takmamaları uyarısında bulundu.

Yahudilere kipa giymeyin uyarısı

Alman hükümetinin antisemitizm görevlisi Felix Klein, Almanya’da yaşayan Yahudiler’e her yerde kipa takmama uyarısında bulundu. ‘Yahudilere, Almanya’nın her yerinde, her zaman kipa takmalarını tavsiye etmem’ diyen Klein, ‘Bu konudaki görüşlerim ne yazık ki zamanla değişti’ dedi.

Almanya toplumunda fütursuzluğun ve bozulmanın arttığını dile getiren Klein, internet ile sosyal medyanın bunda büyük pay sahibi olduklarını, ayrıca geçmişi hatırlama ve ders çıkarma kültürüne yönelik saldırıların da yine bu kötüye gidişi etkilediğini ifade etti. Yahudilere yönelik saldırılarda, suçluların yüzde 90 oranında aşırı sağ kesimden geldiğini vurgulayan Klein, Müslüman suçluların da genelde, İsrail’i ve Yahudiler’i çok kötü gösteren Arap televizyonlarını izlediğini belirtti.

Felix Klein’ın açıklamaları ile ilgili görüş bildiren Bavyera Eyalet İçişleri Bakanı Joachim Herrmann ise herkesin her yerde kipa takabileceğini, bunun inanç özgürlüğünün bir parçası olduğunu dile getirdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X