Yakın gelecekte bütün yollar Bursa’ya çıkacak

Çanakkale Köprüsü, İzmir ve Ankara Otobanı ve demiryolu bağlantısının tamamlanmasıyla birlikte yakın gelecekte Bursa Türkiye’nin en önemli, en yoğun kavşaklarından biri haline gelecek.

Yakın gelecekte bütün yollar Bursa’ya çıkacak

Peki tüm bu projeler ne zaman tamamlanacak, ayrıntıları neler? 

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinde bu soruların yanıtını veriyor.

Bursa’yı Anadolu’nun en önemli kavşağı haline getirecek projelerin neler içerdiğini anlatan Yılmaz, bugünden dikkat edilmesi gereken noktaların da altını çiziyor.

Çanakkale Köprüsü Bursa’yı iki otoyolun kavşağı yapacak!

Pazar günü… Televizyonda 1915 Çanakkale Köprüsü’ndeki töreni izlerken Bursa-Ankara arasında yapılacak olan Anadolu Otoyolu’nu anımsadık.

Çünkü…

Yeni köprüyü ilgilendiren iki otoyol projesi var.

İlki…

Bursa’ya kadar tamamlanan, bittiğinde İstanbul-İzmir’i yakınlaştırıp geçtiği her yeri değiştirecek olan İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu projesi.

İkincisi de…

Hızlı trende olduğu gibi, Anadolu kentlerini Ege ve Avrupa’ya ulaştıracak Anadolu Otoyolu projesi.

Arşivimize bakınca…

Anadolu Otoyolu’nu 2010 yılında konuşmaya başladığımızı gördük. 13 Şubat 2011 günü de dönemin Karayolları Bölge Müdürü Turgay Mesci proje çalışmalarına başlandığını açıklarken şu bilgileri vermiş:

“İki aşamalı projeyle 325 kilometrelik yol yapacağız. Başlangıç noktası Bursa Çevre Yolu’nun bağlandığı Yenişehir Kavşağı olacak. Eskişehir’e kadar 210 kilometre, Eskişehir-Ankara arasında da 115 kilometre yol yapılacak.”

Ardından…

30 Aralık 2013 günü, dönemin Bursa Valisi olan Münir Karaloğlu güzergahı duyurmuş:

Yenişehir İlçesi’nin yanından geçip Bilecik’e gelecek. Mezitler’i devre dışı bırakan Anadolu Otoyolu aynı şekilde, bugünkü çevre yolunun tam tersi olan Bozüyük’ün kuzeyindeki tepelerin arkasından ilerleyecek.

Eskişehir’in de kuzeyinden geçtikten sonra Ankara çıkışında Çifteler Kavşağı’na yakın bir yerden Beylikova’ya bağlanacak. Buradan da Ankara-İzmir Otoyolu ile birleşecek.

Şu sözleri de önemli:

“Bursa çok yakında Anadolu’nun tüm ulaşım yollarının kavşağı olacak. Bu da beni çok heyecanlandırıyor.”

Burada da iki kavşak söz konusu.

Önce,Turan Köy’de Bursa Çevre Yolu ile birleşip İzmir Otoyolu’na girecek sonra Karacabey Kavşağı’ndan ayrılıp Çanakkale’ye devam edecek.

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X