Yakında köfte çeviren robotları göreceğiz

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, bütün mutfak şeflerinin endişelenmesi gerektiğini belirterek, ”Çünkü lokantada köfte çeviren robotları göreceğimiz günler yakın” dedi.

Yakında köfte çeviren robotları göreceğiz

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) girişimciliği teşvik etmek amacıyla kurduğu Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nin (BTM), en büyük sahne etkinliği olan ‘BTM Sahne XL’ adıyla gerçekleştirildi. İTO Başkanı Şekib Avdagiç, burada yaptığı konuşmada, değişime ayak uydurmanın birinci yolunun dünyayı iyi takip etmekten geçtiğini söyledi. Avdagiç, ”Sözgelimi eskiden mavi yakalılar, beyaz yakalılar vardı, toplumu ve üretimi buna benzer isimlerle tasnif ediyorduk.

Şimdi dünyada yeni bir jargon ortaya çıktı. Metal yakalılar, yani robotlar. Robotlar, sadece sanayiye değil, hayatımızın her aşamasına girdi.

Çok yakında cheeseburger satan ‘teknoloji’ şirketleriyle tanışabiliriz. Bütün mutfak şeflerimiz endişelenmeli. Çünkü lokantada köfte çeviren robotları göreceğimiz günler yakın. Android garsonlarla karşılaşmamız, buna göre şekillenmiş otomasyon sistemleriyle muhatap olmamız uzak bir ihtimal değil” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X