Yalçın Koşukavak’tan istifa açıklaması

Giresun’un yenilgisiyle avantaj kaybettiklerini belirten tecrübeli teknik adam, “Yine de kaybedilmiş bir şey yok” dedi.

Yalçın Koşukavak’tan istifa açıklaması

RECAİ UYSAL

İstifa söylentilerini yalanlayan Yalçın Koşukavak, “Tek hedefimiz ilkyarının sonuna kadar kalan 3 maçımızdan en iyi sonuçlarla ayrılmak. Sezon sonunda da şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz” diye konuştu.

Giresunspor mağlubiyetiyle 6 maçlık yenilmezlik serisi sona eren Bursaspor, deplasmanda oynayacağı Altınordu maçının hazırlıklarını sürdürürken, Teknik Direktör Yalçın Koşukavak, tek düşüncelerinin ilkyarı sonuna kadar 3 maçı iyi bir skorla geçmek olduğunu söyledi. Sosyal medyada çıkan istifa söylentilerini yalanlayan tecrübeli teknik adam, “Öyle bir şey yok. Olsa sizinle paylaşırdık. Şu andaki meselemiz 3 maçı iyi bir şekilde geçip, devre arasına iyi bir derece ile girip, sezon sonu da şampiyon olmak” dedi.

DAHA İYİ ANLAŞILMIŞIMDIR

İç sahada serinin bozulmasının kendilerini üzdüğünü belirten Koşukavak, “Oyunda çok farklı git geller oldu. Aslında çok defa ifade ettiğim gibi kontrollü oynayabilsek, rakibin hücum aksiyonlarını kesebilirdik. Ancak öyle oynasaydım eleştirilecektim. Şimdi daha iyi anlaşılmışımdır umarım. Hücumu daha dikkatli yapmamız gerekiyor. Ama oyunun savunma ve hücum tarafını dikkatli oynamanız gerekiyor. Çok erken geriye düştük. 50. dakikada 3-0 olunca, oyuna tekrar dönmek açısından oyuncularımın verdiği reaksiyona sevindim. Kazanmak esassa yatak döşek gidip kazanalım” dedi.

YILLARDIR BİRLİKTE OYNUYORLAR

Altınordu’nun yıllardır birarada oynayan futbolculardan kurulu bir ekip olduğunun altını çizen Yalçın Koşukavak, şunları söyledi: “Üretkenlik anlamında ciddi bir rakip. Ancak bu ligde kolay maç yok. Altınordu maçı sonrasında karşılaşacağımız Menemen de öyle. Her maç zor ama öncelikle bunu kabul etmeliyiz. Rakibin zorluklarını kabul edersek kazanabiliriz. Takımı motive etmek istiyoruz. Taraftar sürekli kazanmak istiyor. Onlar da haklı. Daha önce çok kez söyledim. Rakipte size tehlike oluşturacak oyuncular var. Altınordu, sistematik oynayan bir takım. 9 senedir aynı hoca ile çalışıyor. Bu çok ciddi bir durum. Çok dingin ve genç oyunculara sahip bir takım. Savunma yapmak küçülmek demek değildir. Bazı maçları dominant bazı maçları savunma ağırlıklı oynamak zorundayız.”

SADECE AVANTAJLILAR

“Giresunspor maçını kaybederek avantaj yitirdik. 26 puana ulaşıp devre arasına daha iyi girebilirdik. Ama yine de kaybedilmiş bir şey yok. 25 puanlı Akhisarspor çok mutlu. Onlar bir de Süper Lig kadrosunu korumasına rağmen mutlular. Lig uzun bir maraton. Bir anda çok olumsuzluklara girmek, ahlar, vahlar çekmek bize doğruları yaşatmaz.” Lider Hatayspor’un durumunu da değerlendiren Koşukavak, “Hatay’da son maçta sahada olan oyunculardan 7’si 4 yıldır birlikte oynuyor. Antrenör değişse de mahtelite yerleşmiş. Bu yüzden avantajlılar. Aşağıdan bir arada oynamışlığın getirdiği avantaj da var. Akhisarspor’un da Süper Lig’den kalan 8 tane oyuncusu var. Erzurum da öyle. Kolay değil. Ama bu durumda onlar şampiyon olacak değil. Sadece avantajları” şeklinde konuştu.

ALİ KENDİNİ GELİŞTİRECEK

Giresunspor maçında oyuna sonradan giren ve takımın ilk golünü kaydeden Ali Akman’ın kıymetli bir oyuncu olduğunu belirten tecrübeli teknik adam, “Yedekten oyuna aldığımız oyuncular bazen çok katkı vermez. Ancak benchten aldığımız oyuncular katkı koymak zorundadır. Maçın son 15-20 dakikalık bölümünde Giresunspor bizim baskılı oynamamıza müsaade etti. Ali Akman, zaten kıymetli ve değerli bir oyuncu. Böyle 15 dakikalarda katkı veriyor. İnşallah 90 dakika oynayacak futbolcu konumuna gelecek. Gelecekte hem şehrine hem de ülke futboluna katkı koyacağına inanıyorum. Mehmet Zeki gibi diyaloglarımız aynı. İnşallah Ali’de de Mehmet Zeki performansını görürüz” ifadelerini kullandı.

TRANSFER LAZIM AMA

Devre arasında takıma transfer yapılıp yapılmayacağıyla ilgili olarak ise Koşukavak şunları söyledi: “Transferi konuşmak için şu an için zamansız. Ben tabii ki sürekli futbolcu izliyorum ve belli bir porföyüm var. Ama önce Bursaspor’un ekonomik şartlarına bakmak lazım. Önce transferi açalım derlerse bir şeyler yapılacak. Ekonomik anlamda kolay bir durum değil. Transfere ihtiyaç var ancak şartlar önemli. Öncelikle kulübün menfaatlerini düşünmek zorundayız.”

KULÜBÜ DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIM

Jires Kembo konusunun gündemlerine hiç gelmediğini belirten Yalçın Hoca, “Jires Kembo konusuyla alakalı yönetim bana bir şey demedi. Ben de sosyal medyadan gördüm. Bursaspor’un menfaatini gözetmek zorundayım. Bence de öyle olmalıdır. Transfer olur, olmaz ama bu kulübün geleceğini düşünmek bana daha doğru geliyor” dedi.

İĞNEYLE OYNADILAR

Selçuk Şahin’in Giresunspor maçında iğneyle oynadığını ifade eden tecrübeli teknik adam, “Selçuk Şahin, salonda da antrenman yaptı. Üst adalesindeki ezikten dolayı. İğne ile sahaya çıktı. Shehu ondan daha fazla antrenmana çıkmadı ancak performansı ortada. Kubilay ayak kemiğindeki çatlakla oynadı. Oyuncular iyi niyetiyle oynuyor, ama her futbolcu her zaman iyi oynamıyor maalesef” diye konuştu.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X