‘Yanımda bıçak olsa kendimi öldürürdüm’

Kamboçya’da bir mağarada gübre olarak kullanılabilen yarasa dışkısı toplarken kayaların arasına düşüp 4 gün boyunca mahsur kalan Sum Bora kurtarıldı.

‘Yanımda bıçak olsa kendimi öldürürdüm’

Bora’nın düşen el fenerini almak isterken 2 kayanın arasındaki boşluğa sıkıştığı bildirildi.

Ülkenin kuzeybatısındaki Battambang bölgesindeki mağarada susuz ve yiyeceksiz kalan 28 yaşındaki Sum Bora, ailesinin kendisini aramaya başlamasının ardından 4’üncü günde bulundu. 200 kurtarma görevlisinin 10 saat süren uğraşı sonucu kurtarılan Sum Bora, hastanede tedavi altına alındı. Gazetecilere konuşan Bora, ‘‘Hayatta kalma umudumu kaybetmiştim. Yanımda bir bıçak olsaydı kendimi öldürürdüm” dedi.

Sık sık birlikte yarasa dışkısı topladığı bir arkadaşının kendisini bulduğunu anlatan Bora, ‘‘Her ikimiz de ufak tefeğiz ve dar geçitlerden geçebiliyoruz. Dolayısıyla arkadaşım dar bir yerden uzanıp, mağaranın içinde beni bulabildi” diye konuştu.

Bora’nın eşi Keoun Sothea ise kurtarma ekibini gönderen ve aileye 2 bin 500 dolar bağışlayan Kamboçya Başbakanı Hun Sen’e teşekkür etti. Bu arada, benzer olayların önlenmesi için Chakrai Dağı’na tırmanış yasaklandı. Dışkıların toplanması, Güneydoğu Asya’nın en yoksul ülkelerinden biri olan Kamboçya’da kazançlı bir iş.

FOTO BAŞLIK:

Mağarada kayalara sıkıştı
4 gün sonra kurtarılabildi
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X