Yanlış ayakkabı hastalığa davetiye

Gelişim çağındaki çocukların sağlıklı bir vücuda sahip olabilmelerinin bir yolu da sağlıklı ayakkabı seçiminden geçiyor.

Yanlış ayakkabı hastalığa davetiye

Uzmanlar, çocuklara ayakkabı seçerken hafif ürünleri önerirken, yumuşak derili ayakkabı seçilmesi noktasında da çağrıda bulundu.

Ayakkabı seçilirken ayağın durumuna ve çocuğun yaşına göre tercihte bulunulması gerektiğinin altını çizen Özel Doruk Yıldırım Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Tayfun Açıkgöz, çocukta erken yorulma ve ayaka ağrılarının oluşmasının ayak hastalıkları ile düztabanlığın belirtileri arasında olduğunu ifade etti.

“ÇOCUKLARIN AYAKALARINI KONTROL EDİN”

Doğru ayakkabı seçimin nasıl olması gerektiğini anlatan Açıkgöz, “Ayakkabının üst kaplama 
bölgesinin hava alması gerekir. Çünkü çocukların ayakları sık terler ve ayakabının bu nemi alabilmesi lazım. Ayrıca ayakkabının iç kısmında ayak kavsini destekleyici bir yapı olması gerekirken, ayakkabı tabanı plastik ve yarı sert nitelikte olmalı” diye konuştu.

Hatalı seçilmiş ayakabbıların birçok hastalığa neden olabileceğini kaydeden Açıkgöz, “Hatalı seçilmiş ayakkabılar çocukların ayaklarında nasır oluşumuna ve tırnak batmalarına sebep olabilir. Ayak ile ayakkabıyı bir araya getirmeli ve ayakkabı önünden alttan ve üstten bakarak büyüklüğü kontrol edilmelidir” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X