Yapılaşmaya kat kriteri geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dikey yapılaşma yerine yapay yapılaşmayı öneren yaklaşımının ilk uygulama alanlarından biri Bursa olacak. Bursa’da yakın gelecekte inşaasına başlanacak binaların az katlı olması öngörülüyor.

Yapılaşmaya kat kriteri geliyor

Olay TV’de yayınlanan Yüz Yüze Özel Programı’nda Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal’ın konuğu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yeni yapılacak binaların kat kriterleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Mustafa Özdal, Başkan’ın açıklamalarını bugunkü köşesinde okurlarıyla paylaştı.

Alinur Aktaş: Yeni binalar zemin+6 katı geçmeyecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş geçen hafta sonu Kızılcahamam’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü.

Aktaş, bu görüşmenin detaylarını dün OLAY TV’de Yüz Yüze Özel‘de anlattı.

Bursa’da, bundan sonra inşa edilecek yapılar ve uydu kentlerle ilgili önemli kararlar alınmış Erdoğan-Aktaş görüşmesinde.

Aktaş ayrıca, Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yapılanmasına ilişkin önemli bilgileri de bu programda açıkladı.

Önce Aktaş’ın kentsel dönüşüm ve uydu kentlerle ilgili söyledikleri:

“Sayın Cumhurbaşkanı’nın talimatları oldu, kesinlikle yüksek katlı binalar istemiyor. Zemin +2, zemin +3 istiyor. Ancak bunun mali yönü var. Ben kendisinden birkaç yer istedim (Hazine arazileri) ve  ‘Bu yerleri bana temin ederseniz,  Merinos altından başlayarak dönüşümü sağlayabilirim” dedim. O da bana orta ve düşük gelir gruplarının yaşadığı bölgelere öncelik vermemi istedi. Daha sonra bakanlara talimat verdi ve ne yapılması gerekiyorsa yapılacağını söyledi. Biz kentsel dönüşümde maddi beklenti içinde değiliz. Müteahhitlerden şuraya cami, buraya spor salonu istemek yerine kentsel dönüşümün sağlıklı olması daha önemli. Sayın Cumhurbaşkanı bana 2 veya 2,5 yıl içinde kentsel dönüşümü gerçekleştirmemi aksi halde insanların inancını yitireceğini söyledi. Ben de kendisine yeni binalarda zemin+6 katı geçmeyeceğimizi ve bunun yanında kesinlikle bol yeşil alan ve millet bahçeleri yapılacağını taahhüt ettim. Cumhurbaşkanımız zemin+6 katı bile çok buldu ve mahalle kültürünü ortaya çıkaran yapılaşmalara önem verdiğini söyledi. Bir çalışma yapıp kendisine sunacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan birkaç Hazine arazisini istediğini söyleyen Aktaş’a yeni uydu kentlerin nereye inşa edileceğini de sordum.

Yazının devamı ve Mustafa Özdal’ın köşesinin tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X