Yaptırdığı 8’inci okul eğitime açıldığı gün vefat etti

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde 1 huzurevi, 7 okul yaptıran hayırsever işadamı 85 yaşındaki Hacı İbrahim İzmirlioğlu, 700 bin lira bağışta bulunarak yaptırdığı 8’nci okulun eğitim ve öğretime açıldığı bugün vefat etti.

Yaptırdığı 8’inci okul eğitime açıldığı gün vefat etti

İlçede özellikle eğitime verdiği destekle ‘Eğitim Dede’ olarak tanınan hayırsever işadamı Hacı İbrahim İzmirlioğlu, tedavi gördüğü Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. İzmirlioğlu’nun ölümü ilçede büyük üzüntüye neden oldu.

İzmirlioğlu’nun 2009’da Valilik’te protokolünü imzalayarak 700 bin lira bağışta bulunduğu  İbrahim- Süheyla İzmirlioğlu Fen Lisesi’nın yapımı da tamamlanarak bugün ilk kez eğitime açıldı. 

700 bin liranın 200 bin lirasını kredi çekerek teslim eden İzmirlioğlu, eğitim yılının ikinci dönemine yetiştirilen okulun açılışını göremedi.

OKULU ZİYARET EDEN KAYMAKAM SÖYLEDİ

Sabah okulu ziyaret edip öğrenci ve öğretmenlerle sohbet eden Kaymakam İbrahim Çay, hayırsever işadamının hayatını kaybettiğini öğrenmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Çay, şöyle dedi:

“Gerçekten Fen Lisesi idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri, 2- 3 senedir değişik okullarda eğitim ve öğretim gördüler. Perişan oldular. Ancak biz kısa süre içerisinde gençlerimizin sağlıklı bir mekanda eğitim alabilmeleri için elimizden geleni yaptık. Ama ne yazık ki bugün, bu okula emeği geçen hayırsever vatandaşımızı Sayın Hacı İbrahim İzmirlioğlu’nu kaybettik. Onun en büyük emeli gelip bu okulun eğitim ve öğretime başladığını görmekti.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X