Yardım fabrikası

Büyükşehir, bir yandan BESAŞ aracılığıyla aldığı kolileri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Diğer yandan maske ve dezenfektan üretiyor. Başkan Aktaş, yardım fabrikası gibi çalışan sistemi Olay’a anlattı.

Yardım fabrikası

ÖNCE LİSTE HAZIRLANDI…

17 ilçede muhtarlardan, Oda’lardan, derneklerden dağıtılan yardım listelerini alıp tek listeye indirdik. Ardından kaymakamlıklar eliyle dağıtılan yardımlar dışında, çalıştığı işyeri kapananlar gibi gerçek ihtiyaç sahiplerine yöneldik.

60 BİN KOLİ DAĞITIMI…

Büyükşehir Belediyesi olarak her gün 30 bin erzak kolisi, 30 bin hijyen kolisi, her hafta 10 bin pazar filesi, her gün 30 bin ekmek, süt ve süt ürünleri dağıtıyoruz. 2 bin 460 aileye de düzenli olarak sıcak yemek temin ettik.’

TÜRKİYE’DE BİR İLK…

İkinci el bir tekstil makinesi aldık. Büyükşehir olarak BUSMEK’te artık maske üretiyor ve her gün 10’ar bin maske dağıtıyoruz. Biyolog ve kimyagerler çalışma başlattı. Kendi dezenfektanımızı üreteceğiz. Bu da Türkiye’de ilk olacak.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Başkan Aktaş’ın açıklamalarını köşesine taşıdı.

► Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısını okumak için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X