Yargıtay’dan Hanefi Avcı’ya kötü haber!

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, eski emniyet müdürü Hanefi Avcı’ya “Devrimci Karargah Örgütü” davasında “örgüt üyeliği” suçundan verilen hapis cezasını onadı.

Yargıtay’dan Hanefi Avcı’ya kötü haber!

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, “Devrimci Karargah Örgütü” davasında yargılanan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’ya “örgüt üyelerine yardım” suçundan verilen 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasını onadı.

 

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Hanefi Avcı’nın da aralarında bulunduğu 75 sanığın yargılandığı davada, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği kararın temyiz incelemesini 69 sanık yönünden yaptı. 

Daire, sanıklardan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’ya “Yasadışı silahlı Devrimci Karargah terör örgütü ve mensuplarına yardım etmek” suçundan 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasını onadı. 

Avcı’ya, “Ruhsatsız vahim nitelikte tam otomatik ve yarı otomatik silah bulundurup taşımak” suçundan verilen 5 yıl hapis cezası ise düzeltilerek onandı. Bu suçtan verilen cezada 1/6 oranında takdiri indirim uygulanmasına karar verildi. 

Kitap nedeniyle verilen cezalara bozma

Hanefi Avcı’ya, yazdığı “Haliç’te Yaşayan Simonlar Dün Devlet Bugün Cemaat” isimli kitabında, “Terör örgütleri ve bu amaçla yapılan soruşturma ve kovuşturmalarda yargı görevi yapanları etkileme” suçundan verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası ile kitabı nedeniyle “yasadışı silahlı Devrimci Karargah terör örgütü hakkında yapılan soruşturmanın gizliliğini ihlal suçu”nu işlediği gerekçesiyle verilen 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası ise bozuldu. 

Dairenin gerekçesinde, Avcı’ya yüklenen bu suçların tarihleri ve işlenme yöntemleri ile temel şekli itibarıyla gerektirdiği cezanın süresine göre, hükümden önce 5 Temmuz 2012’de yürürlüğe giren 6352 sayılı Kanun’un basın ve yayın yoluyla işlenen suçların erteleneceğine dair geçici 1. maddesi kapsamında kaldığı belirtildi.

Bu nedenle Avcı hakkında bu suçtan açılan davaya ilişkin kovuşturmanın ertelenmesine karar verilmesi gerektiğinin gözetilmemesinin kanuna aykırı olduğu ifade edildi.

Avcı: Her türlü hukuki yola başvuracağım

Öte yandan, Yargıtay 9. Ceza Dairesinin kararını, AA muhabirine değerlendiren Avcı, kararın sürpriz olmadığını, bu heyetten böyle bir karar beklediğini dile getirdi.

Daire kararının haksız ve hukuksuz olduğunu söyleyen Avcı, karara karşı her türlü hukuki yola başvuracağını kaydetti.

Yargıtay 9. Ceza Dairesinin bu davaya bakmaması için daha önce reddi hakim talebinde bulunduklarını hatırlatan Hanefi Avcı, sonuçta kararın lehine sonuçlanacağına inandığını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X