Yaşar Gaga son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliği sebebiyle 44 yaşında vefat eden şarkıcı, yapımcı ve menajer Yaşar Gaga, son yolculuğuna uğurlandı.

Yaşar Gaga son yolculuğuna uğurlandı

Gaga için Ortaköy Büyük Mecidiye Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi.

Törende taziyeleri Yaşar Gaga’nın babası Cafer Tahir, annesi Bedriye ve ablası Tülin Gaga kabul etti.

Baba Cafer Tahir Gaga, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, oğlunu sevenlere başsağlığı diledi.

Oğlunun müzik camiasında büyük mücadele verdiğini anlatan Gaga, şunları kaydetti:

“Çok mücadele etti bu müzik camiasında, o kadar mücadele etti ki kendisini bir star yapmak istiyordu. Allah onu star yapamadı ama oğlum benim kalbimde Türkiye’nin bir numaralı starı. Bütün sanatçılara baktığınızda hepsinin altında Yaşar Gaga’nın imzası var. Dostlar sağolsun.”

Anne Bedriye Gaga da “Benim oğlum ölmedi, kalbimde yaşayacak. Benim oğlum çok şen şakrak bir kişiydi. Hayatı seven, iyilik yapan biriydi ama hastalığa yenik düştü.” dedi.

Abla Tülin Gaga ise vakitsiz bir kayıp yaşadıklarını belirterek, “Acımızı anlatmamız mümkün değil. Tarifsiz acılar içerisindeyiz. Allah hepimize ve tüm sevenlerine sabır versin.” diye konuştu.

“Müziği çok seviyordu”

Şarkıcı Göksel, kendisini garip hissettiğini belirterek, “Çok gençti. Beraber çok uzun zaman geçirdik. Bir sürü hayali beraber paylaştık. Son birkaç yıldır rahatsızlığı giderek artıyordu. Son birkaç aydır özellikle geçirdiği zor vakitler hepimizi çok üzdü. Müziği çok seviyordu. En hasta olduğu zamanlarda bile yeni bir şarkıyı açıp dinlediğinde yüzündeki gülüşü, heyecanını hiç unutamayacağım.” ifadelerini kullandı. 

Oyuncu Meltem Cumbul, Yaşar Gaga ile henüz 18 yaşında tanıştığını aktararak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bir kabare için koreografi yaptığım bir dönemde onun dans hocalığı yaptığı bir zamanda tanıştık ve bugünlere geldik. İyi ve kötü günlerimiz bir arada ve hep dayanışmayla geçti. Herkese böyle dostluklar, arkadaşlıklar diliyorum.

Emekçi bir arkadaşımdı. Üzerimde çok büyük bir emeği var. Hepimizin üzerinde çok büyük bir emeğinin olduğuna inanıyorum. Özellikle tüm kadınların üzerinde çok emeği olan arkadaşımızın bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde cenazesini kaldırıyor olmamızın büyük üzüntüsünü yaşıyorum.” 

“Müzik dünyasının kalbinde bir stardı”

Şarkıcı Mustafa Ceceli, Gaga vasıtasıyla Sezen Aksu ile tanıştığını dile getirerek, şöyle devam etti:

“Çok uzun zamandır devam eden bir hastalığı vardı. Geçtiğimiz senelerde aslında atlatmıştı. Daha birkaç hafta evvel mesajlaşmıştık. Hastaneydi ve yoğun bakımdaydı. 2005’ten itibaren Sezen Aksu’ya eşlik etmiştim. Bir sürü anımız var kendisiyle. Çok erken yaşta kaybettik. Arkadaşlarımızın ve dostlarımın başı sağolsun.”

Gaga’nın müzik dünyasının kalbinde bir star olduğunu vurgulayan Ceceli, “Öne çıkma arzusunun olmadığını kendisi söylemiştir. Bizim de kendisiyle bu anlamda benzer bir hikayemiz var aslında. Hesapta olmadan şarkı söyleyenlerdeniz.” diye konuştu.

Şarkıcı Emel Müftüoğlu, Gaga’yı çok erken kaybettiklerini belirterek, “Tek şeye seviniyorum. Bu hayatta en çok istediği albümü çıkardı ‘Alakasız Şarkılar’. Sağolsun Sezen Aksu gerçekleştirdi onun hayalini. Sevgili Polat Yağcı çok büyük destek oldu. Ben de albümün prodüktörlüğünü yaptım. Albümde fazla şarkı ve sanatçı olduğu için ikiye böldük. Kendisi ona hazırlanıyordu ama 2’inci albümünü göremedi.” değerlendirmesinde bulundu.

Şarkıcı Gülben Ergen de Gaga ile 20 yıllık dostlukları olduğunu söyledi.

Cenaze törenine, Yaşar Gaga’nın ailesi ve sevenlerinin yanı sıra, Mabel Matiz, Ajda Pekkan, Demet Akbağ, Hande Ataizi, Mustafa Sandal, Emre Altuğ, Suzan Kardeş, Sermiyan Midyat ve Gonca Vuslateri’nin de aralarında bulunduğu ünlü isimler katıldı. 

Yaşar Gaga’nın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Ortaköy Mezarlığı’na defnedildi.

Yaşar Gaga

Uzun bir dönem Sezen Aksu’nun menajerliğini yapan Yaşar Gaga, “Şarkı Söylemek Lazım” isimli yarışmanın jürisinde yer aldı. Sezen Aksu’nun seslendirdiği “Bile Bile” isimli şarkı ile tanınan Gaga, daha sonra 1997 yılında “Betonova” isimli bir albüm çıkardı.

Geçen yıl yayımladığı “Yaşar Gaga Alakasız Şarkılar” isimli albümünde ise Türkiye’nin önemli şarkıcılarını bir araya getirdi. 

Albümde, Sezen Aksu, Tarkan, Nazan Öncel, Özkan Uğur, Sertab Erener, Aşkın Nur Yengi, Serdar Ortaç, Serkan Kaya, Göksel, Mustafa Ceceli, Teoman, Soner Sarıkabadayı, Kibariye, Dilber Ay, Suzan Kardeş, Gonca Vuslateri, Rubato, Onur ve Halil Koçak şarkılar seslendirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X