Yasin Börü cinayetinde flaş gelişme

Diyarbakır`da IŞİD bahanesiyle düzenlenen gösterilerde Yasin Börü ve arkadaşlarının öldürülmesine ilişkin adliyeye sevk edilen 6 kişi tutuklandı. Tutuklananların sayısı 7`e yükseldi.

Yasin Börü cinayetinde flaş gelişme
Diyarbakır’da 6-7 Ekim’de IŞİD bahanesiyle düzenlenen gösterilerde Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyat Güneş’in vahşice öldürülmesi, bir kişinin de yaralanması olayına ilişkin adliyeye sevk edilen 1’i kadın 6 kişi tutuklandı.
 
Kurban Bayramı’nda bir dernek tarafından hazırlanan kurban eti paketlerini yoksullara dağıtırken saldırıya uğrayan Börü ve arkadaşlarının öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılan şüpheliler Ahmet B. (23), Uğur D. (24), Yıldız D. (42), Hüseyin O. (52), Hasan O. (29) ve Abdurrahim P. (48) savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.
 
Mahkemede sorguları tamamlanan 6 şüpheli, “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme ve öldürmeye teşebbüs” suçlarından tutuklandı.
 
7 kişi tutuklandı
 
Böylelikle olayla ilgili gözaltına alınan 16 kişiden 9’u serbest bırakıldı, biri çocuk 7 kişi de tutuklanarak cezaevine konuldu.
 
5 şüpheliden biri yakalandı
 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada da, yürütülen soruşturma kapsamında 1 kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.
 
Açıklamada, olayla ilgili aranan 4 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtilerek, “Cumhuriyet Başsavcılığımızca olayların tüm yönüyle soruşturulduğu, yürütülen soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir” denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X