Yaşlılar ölüme terk edildi!

İspanya’da virüsten ölenlerin sayısı bir günde 512 artarak 2 bin 694’e ulaştı. Ülkede huzurevleri salgından en çok etkilenen yerler arasında.

Yaşlılar ölüme terk edildi!

Huzurevlerinin bazılarında çalışanların bırakıp kaçtığı ve yaşlıların ölüme terk edildiği ortaya çıktı. Başkentteki buz pisti de morga dönüştürüldü.

Avrupa’da İtalya’nın ardından en ağır korona virüsü salgınına sahne olan İspanya’da, askerler, alınan önlemler kapsamında huzurevlerini dezenfekte ederken, ürkütücü manzaralarla karşılaştı.

Salgının görüldüğü bazı huzurevlerinde çalışanların yaşlıları bırakıp kaçtığı anlaşıldı. Bazı yaşlıları yataklarında ölü bulundu. Savunma Bakanı Margarita Robles, “Ordu bazı huzurevi ziyaretlerinde, tamamen terk edilmiş, yataklarında ölmüş yaşlılar buldu” ifadelerini kullandı. Virüs salgınının ardından huzurevlerindeki işlerini terk eden kişiler hakkında savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.Salgında ölü sayısının 2 bin 182’ye çıktığı İspanya’da, askerler huzurevlerini dezenfekte etmek için sahaya sürülmüştü.

BUZ PİSTİ MORGA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Ülkede bir başka sorun ise virüsten ölenler için cenaze işlemlerinin yapılması. Başkent Madrid’de bu işlerle ilgilenen bir merkez yoğunluktan çalışmalarını durdurdu. Özel firmalar hizmetlerini sürdürüyor. Yığılmanın önüne geçmek için Madrid’deki bir sahra hastanesinin yakınında bulunan olimpik buz pateni pisti, morga dönüştürüldü. Karantina uygulaması nedeniyle, cenaze düzenlenmesine izin verilmiyor. Ailele hastalıktan ölen sevdiklerini son yolculuğu uğurlayamıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X