Yaza fit girmek için de alkali su

Op. Dr. Bülent Cihantimur, yaza girerken daha iyi bir bedene sahip olmak isteyenlerin daha çok hareket etmeleri, alkali su içmeleri ve gıdaları mümkün olduğu kadar basitleştirerek tüketmeleri gerektiğini söyledi.

Yaza fit girmek için de alkali su

Estetik International Sağlık Grubu Kurucusu Op. Dr. Bülent Cihantimur, yaza girerken daha iyi bir bedene sahip olmak isteyenler için önemli tavsiyelerde bulundu. 

Daha iyi bir bedene sahip olmak için bol bol hareket etmek ve sağlıklı beslenmek gerektiğini vurgulayan Bülent Cihantimur, özellikle yaza girerken spor yapmanın önemine dikkat çekti. 

Cihantimur, “Havaların ısınmasıyla birlikte insanlar yürüyerek, koşarak ya da spor salonuna giderek mutlaka hareket etmeli. Hareket edildiğinde vücudun içindeki hormonlar ve enerji değişiyor. Ayrıca kişinin iştahı da azalıyor. Bir insanın bedeninin mutlu olabilmesi için yapması gerekenlerin ilki yemek yemek, ikincisi ise spor yapmak. Eğer spor yapılmazsa daha çok yemek yenir. O nedenle spor yapan kişiler, hızlı bir şekilde fit ve sağlıklı bir bedene sahip olurlar. Sadece günde 1 saat tempolu yürüyüş yapılsa bile yeterli” diye konuştu.

“ALKALİ SU TÜKETİN”

Günde en az 2 ya da 3 litre su içmek gerektiğini belirten Bülent Cihantimur, alkali su tüketmenin faydalarına dikkat çekti. Suyun alkali olmasının, metabolizmayı tüketilen ürünlerle daha uyumlu hale getirdiğini belirten Cihantimur, “Yediğimiz ürünlerin metabolizmamızla daha uyumlu olması için alkali su tüketmemiz gerekiyor. Alkali su olarak satılan ürünleri tercih edebileceğimiz gibi, suyumuzu nasıl alkali yapabileceğimize dair basit önerileri de uygulayabiliriz. Ayrıca sebze ve meyve ağırlıklı gıdalarla beslenip doğal gıdaları birbirine karıştırmadan yiyenler daha kolay ve hızlı kilo verebilirler. Herkesin bildiği gibi şeker, ekmek ve tatlıların hepsinden uzak durmak gerekiyor” dedi.

3 AYDA 12 KİLO

3 ayda 12 kilo veren Bülent Cihantimur, kendi yaptığı diyetle ilgili ise şu bilgileri verdi:

“Türkiye’de zayıf olmak çok zor. Çünkü soframız çok zengin. Yemeklerimizi basitleştirerek ve bölerek tüketmemiz gerekir. Bunu yaptığımızda otomatik olarak zayıflıyoruz. Ne kadar az yemek yersek o kadar iyi hissederiz. Ben haftada 3 gün bir saat kardiyo ve jimnastik yapıyorum. Çok uzun zamandır şekeri bırakmıştım. Sağlıklı olmak için şekeri hiç almamak gerekiyor. Neredeyse iki senedir ekmek yemiyorum. Onun dışında sebze ve salata ağırlıklı besleniyorum. Genellikle haşlama ya da ızgara et ve balık tercih ediyorum ve bunları karıştırmadan, basitleştirerek yiyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X