Son günlerde en başta hurda toplayan kişiler kendi motorlu araçları ile Bursa` nın tüm mahallelerinde araçlarına taktıkları hoparlörle yüksek sesle anonslar yapmakta. Bu durum mahalle sakinlerini ister istemez rahatsız etmekte. Yaşlı, hasta ve çocuklarla gece çalışıp gündüzleri evlerinde dinlenmeye çekilenler daha çok mustarip olmakta.Bu arada gürültüye hurdacıların yanısıra başta sebze meyve satan seyyar satıcıların da yol açtığını unutmayalım.
Çağımızda böyle bağıra, çağıra müşteri aramak yanlış ve ilkel kalmakta. Eskiden bu işler üç tekerlekli el arabaları ile yapılırdı ve kişiler çıplak sesle işlerini icra ederlerdi. `Silah icat oldu, mertlik bozuldu` misali megafon icat olduktan sonra maalesef bu uygulama da bozuldu.
Bu konuda imzalar toplayıp dilekçe halinde Valiliğe verdik. Olan biteni ve çektiğimiz sıkıntıları anlatıp bu nahoş durumn önüne geçilmesini istedik. Gürültü sorununa mutlaka bir çözüm bulunmalıdır. Valiliğimizin yanısıra belediyelerimiz de bu soruna el atmalıdır. Böylece vatandaşlarla gürültü ve ses kirliliği yaratan seyyarlar arasında zaman zaman başgösteren tatsızlıklar da biter.
Erdoğan EVCAN
Akçakoyun` un su feryadı
Karacabey’e bağlı Akçakoyun köyü, mahalle statüsüne alınmadan önce suyu bol olan yerleşim yeri idi. Ancak, Büyükşehir’e bağlanan Karacabey’in merkez ilçe olması nedeniyle köyümüz, mahalleye dönüştürüldü. Evlerimize BUSKİ tarafından su saatleri takıldı. Buraya kadar her şey güzel. Yalnız suyumuza hasret kaldık.
Bizler bağ, bahçe, tarla işleri ile uğraşan insanlarız. Büyük, küçük toz toprak içindeyiz. El ve yüzlerimizi yıkayamadığımız gibi neredeyse banyo yapamaz hale geldik.
Akan suyumuz mahalleye dönüşümümüzden sonra 05.00 ve bir de 20.00 saatlerinde birer saat. Herkes de bir telaş, sular kesilmeden çanak, çömlek, bidonları su ile dolduruyoruz. Tuvaletlerimizde bile su yok. Yeterince su kullanamadığımızdan dolayı ağır kokudan evlerimizde duramıyoruz. Muhtarımıza söylüyoruz o da ilgilenmiyor. Çaresiz durumdayız. Suyumuzu geri istiyoruz.
Karacabey Akçakoyun Mah. Sakinleri
Evsel atıklar toplanıyor
Olay Gazetesi’nin 4 Eylül 2014 tarihli sayısında Söz Sizde köşesinde bir okurunuzun evsel atıklar ile ilgili şikayetine yer verilmiştir.
Şikayete konu olan Kiremitçi Mahallesi’nin evsel atıkları her gün toplanmakta ve kaba atıklar ise açık kasa araçlarımızla haftada iki kez toplanmaktadır. Temizlik ekiplerimizin muhtarımız ile birlikte belirtilen bölgelerde yaptıkları kontrollerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır.
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dilerim.
Mustafa DÜNDAR
Osmangazi Belediye Başkanı
Metruk evler incelendi
05.09.2014 tarihli Olay Gazetesi`nde “Tarihin içinde yıkıntı evler” başlıklı yazınız, ilgili müdürlüğümüz tarafından değerlendirilmiştir. Hoca Taşkın Mahallesi`ndeki söz konusu metruk evlere dair incelemeler yapılmış olup evlerde yapılması zorunlu olan çalışmalar hususunda bina sahibiyle irtibata geçilmiş ve gerekli işlemler yapılmıştır.
Yıldırım Belediyesi
Basın Yayın ve Halkla İlşk. Md.