Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Kaldırım işgalini zabıta görmez mi?

Şu anda Hamitler Mahallesi Hamidiye Caddesi boyunca kaldırımlar yenileniyor. Hamitler Mahallesi sakinleri olarak bundan memnunuz ama endişemiz de var. Maalesef kaldırımların yenilenmesi esnafın işine yarıyor.  Dükkanındaki malları kaldırımda sergiliyor. Yayalara geçmeye yer kalmıyor. Yolda yürümek zorunda kalan bir çok kişinin trafik kazası riskiyle karşılaştığına şahit oldum.
Hamidiye Caddesi sonunda pazartesi pazarı var. Pazartesi günleri pazarın kurulduğu gün zabıtaların bu manzarayı görmelerini isterim. Gerçi görmemeleri mümkün değil. Sattığı mal ve ürünle dükkanın dışına taşan esnafa yaptırım uygulanmadığına göre demek ki sadece görmek yeterli olmuyor. O zaman görev kusuru meydana geliyor.
 
 
Buradan yetkililere sesleniyorum: Zabıta adlı bir biriminiz var. Çok merak ediyorum. Bu köşede defalarca şikayetlerime yer verilmesine rağmen esnafa yaptırım uygulanmadı. Acaba birilerinin kazaya kurban gitmesi mi gerekiyor. Bunun sebebini bir vatandaş olarak öğrenmek istiyorum. 
Kaldırım yenileniyor ama esnafa söz geçirtip yayalara yol bıraktırılamıyor, kaldırım işgallerine adeta göz yumuluyor.
Kenan MUTLU 
 
Beton merdivende tutunma yeri yok
 
 
Çekirge Caddesi üzerinde Kükürtlü Kaplıcası girişi var. Yakınında,Yeni Kaplıca banyolarına inen bir asfalt yol mevcut. Hatice Sultan Türbesi çevresinde,   türbenin diğer tarafında beton merdivenler mevcut. Merdivenlerden inerken ( Kükürtlü Caddesi`ne ulaşmam gerektiğinden) bu merdivenlerin yağmur ve diğer sebeblerden kum ve mıcırla dolu olduğunu gördüm, Hiç mi gören olmaz, nasıl böyle bırakılır?
Öyle ki burası uzunca bir merdiven ve dik yapılmış. Çok defalar ilgili yerlere verdiğim dilekçelerimle bu gibi kısa, uzun merdivenlere, iniş ve çıkış için tutunma demir vs. yapılmasını önerdim ama hiç değerlendirilmedi. Bir yanda yere bakan ( u) demirler dekor olarak var ama kanaatim tam tutunmaya hizmet etmiyor. Tutunma yerleri yaşlılar, güçsüzler ve özürlüler için çok gerekli aparatlardır. Kum vs.` den dolayı  basamaklara çok zor basılıyordu. Sağ ve sol kesiminde tutunma yerleri de yoktu. Sayın Belediye yöneticilerinin ivedi çözüm bulmalarını, buldurmalarını, temizlik ve mıcır alana da gerekenlerin yapılmasını saygılarımla sunuyorum.  
Kemal BAŞEREN  
 
Otobüs peronuna sıra bariyeri
 
 
31/10/2014 tarihli Olay Gazetesi’nde Söz Sizde köşesinde  “Duraklarda sıra alışkanlığı yok“ başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Bursa Büyükşehir Belediye sınırları içerisindeki tüm duraklarla ilgili talepler belirli bir program dâhilinde sıraya alınmaktadır.
Emek istasyonu otobüs peronlarından kalkış yapan 1/M ve 1/GY hatlı araçlara ait duraklara “sıra bariyeri” yapılması hakkındaki talebiniz ilgili birimlere iletilmiştir. 
Otobüs şoförlerinin turunu tamamlayıp yeni turuna başlamadan önce dinlenme süreleri bulunmaktadır. Araçlar sadece sürücülerin ihtiyaçlarını gidermek için ayrılan bu süre boyunca kapalıdır.  
Yolcuların otobüse binişlerinin sürücünün kontrolünde olması gerektiğinden, sürücü otobüste yokken güvenlik ve kontrol nedeniyle kapıları kapalıdır. Araç kapıları hareket saatinden 10 dakika önce açılır. 
Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.
Büyükşehir Belediyesi 
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü   

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X