Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Sağlık Merkezlerine rötuş

Bursa` da çatısı camdan oluşan  5 aile sağlığı merkezinin yazın hamama kışın da buzhaneye döndüğünü ele alan yayınımızdan sonra yetkililer konuya el attı. Halk Sağlığı Müdürlüğü` nden bir teknik heyet bu merkezleri incelemeye aldı.
İlk önce ısıyı geçirmeyen ve ışığı geçiren bir sistem üzerinde duruldu daha sonra bundan vazgeçildi. Çatının tamamen kapatılması ön plana çıktı. Ancak bu durum sağlık çalışanlarını tedirgin etti. Çatının kapanması halinde içerisinin zifiri karanlıkta kalacağı, elektrikle aydınlatmaya gidileceği bunun da enerji sarfiyatını kat kat artıracağı savunuldu.
Çatının tamamen kapatılması yerine yanlardan ışık alabilecek cam açılması önerildi. Çelik profilin bu biçimdeki çatıyı taşıyabileceği teknik heyete ifade edildi.
Muayene sırası beklerken sıcak havalarda terden bunalan, soğuk havalarda ise üşüyen hastalar bu durumdan bakalım nasıl kurtulacak? Herşey `oldu bitti`ye getirilmeden hazırlanacak projeye bağlı. Bekleyelim, görelim.
Mustafa YANIK
 
Kokudan kapı pencere açamıyoruz
 
 
Yıldırım İlçesi Çınarönü Mahallesi` nde 2 ya da 3 günde bir olmak üzere saat 22.00-02.00 arasında havaya yayılan ağır kokudan rahatsız olmaktayız.
Kablo plastiği kokusu almamız nedeniyle zabıtayı aramaktayız.  Verilen cevapta Hurdacılar Sitesi`nde kablo artıklarının yakıldığı ve ilgilenileceği ifade edilmesine rağmen sorun devam etmektedir.
Mahalle sakinleri olarak kokudan dolayı kapı ve pencereleri açamıyoruz, evimizde oturamıyoruz,  dışarıda ise duramıyoruz. Öyle ki gözlerimizi ve boğazımızı bu keskin koku yakmakta.
Resmi kurumlar vatandaşın sorunlarını gidermek için vardır. Bizi bu sorunla başbaşa bırakanlar, sıkıntıya yol açanlar kadar bu işten sorumludurlar.
Şayet bu kokuyu çekmek zorundaysak resmi makamlar bu durumu açıkca ifade etsinler.  Mahalle sakinlerine hatta mahalle muhtarlığına kokudan kurtulamayacağımızı bildirsinler. Bizler de başımızın  çaresine bakalım. Ya başka mahalleye taşınalım ya da başka çözüm yolu arayalım.
Mahalle sakinleri
 
Parkta  geceleri alkol tüketiliyor
 
Nilüfer` de Gökkuşağı yanı Eğridereliler Parkı`nda geceleri yaşanan ve vatandaşları tedirgin eden bir durum söz konusu. Burada maalesef gecenin ilerleyen saatlerinde su gibi alkol tüketilmekte. Üstelik açık alanda alkol tüketiminin yasak olmasına rağmen.
Saat 23.00- 02.00 arası parkta onlarca genç ve orta yaşlı kişinin alkol kullandığına şahit olmaktayız. 155 Alo Polis ve İlçe Emniyet Müdürlüğü`ne defalarca ihbarda bulunmamıza rağmen sonuç alınamadığını üzülerek ifade etmek isterim.
Sabahları semt sakinlerinin yürüyüş yaptığı saatlere kadar alkol tüketen ve özellikle bira için gençler görüyoruz. Bira şişelerinin onlarcası etrafa yayılmış olarak durmakta. Bir yerde çevre kirliliği de yaratılmakta.
Emniyet` ten beklentimiz koordineli bir şekilde yukarıdaki saatler arasında periyodik olarak Eğridere Parkı`nı ekiplerin dolaşması, alkol tüketen gençleri buradan uzaklaştırmalarıdır.
Dr. Rafet ALTINDİŞ
 
ŞİKAYET KUTUSU
 
 
Arefe günü oğlumla birlikte Y. Bursa maçına gitmek için plan yapmıştık. Stada yaklaşırken prefabrik odada maçın 10 TL olduğu yazıyordu. Gözlerime inanamadım. Sanki Bursaspor maçına gidiyoruz. Oğluma da bilet almamız gerektiğini söylediler.  Geçen sene 5 TL idi. Bu fiyat normaldi. Biz gittiğimizde stadda 1-2 kişi vardı. 2. Lig maçları da en fazla 7.5 lira olmalı. Eğer o maçlar da 10 Tl ise.
Bir vatandaş

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X