Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Yayalar kaldırımı kullanmıyor

Güzel Bursamızın tam merkezinde Bursa’ya yakışmayan bir durumu paylaşmanızı ve yetkililerden acil olarak bu noktaya bir çözüm üretmelerini istiyorum.

Zafer Plaza önünden Altıparmak’a inen kaldırım ve yaya yolunda Zafer Plaza’nın otopark girişinden yaklaşık 10 metre sonra kaldırım olmasına rağmen, yayalar demir bariyerlerin arasından, araçların aktığı trafiğin içinde gitmek zorunda bırakılıyor.

1-309.jpgÇünkü aşağıdaki camiye kadar olan kısım ve camiden de alt yola kadar olan alan tamamen demir bariyerlerle kapatılmış durumda.

Yaşlı, bebekli ve engelli vatandaşlarımızda can güvenliği olmadan trafiğin içinden gitmek zorunda bırakılıyor.

Buraya yayaların yolda değil de kaldırımda yürümelerini sağlayacak bir çözüm üretilmesini talep ediyorum.

Ümit Özer

 

Konteynerlerden yayılan kötü koku şikâyetine Osmangazi Belediyesi’nden açıklama yapıldı
 

Sayın Günay Yumruktay, Olay gazetesinin 23 Kasım 2019 tarihli Söz Sizde köşesinde ‘Konteynerlerin Temizliğini Kim Yapacak?’ başlıklı bir şikâyete yer verilmiştir.

Yazıda bahsi geçen konuya ilişkin olarak konteyner yıkama hizmetimiz, belediyemiz Temizlik İşleri ilgili ekiplerince talebe göre değil, program dahilinde (hemşerilerimize örnek teşkil etmesi amacıyla ilçemizdeki tüm konteynerler yılda bir defa) yapılmaktadır.

2-268.jpgKonteynerlerin, günlük veya haftalık temizlikleri ise kullanıcıya aittir.

Bu anlamda; Zabıta Müdürlüğümüz ilgili ekipleri de bölgedeki konteynerlerin sahiplerine (ilgililerine) uyarıda bulunmak hususunda konunun takibini yapmaktadır. 

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dilerim.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü 

 

Bunu biliyor musunuz? 
 

► Kuzey Kutup Dairesi’nde yaşayan ren geyiklerinin gözleri birçok memeli hayvandan farklı olarak morötesi dalga oyundaki ışınları algılayabilir. Yani ren geyikleri UV görüşe sahiptir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X