Yemen’de çocukları taşıyan otobüse saldırı

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Yemen’de çocukları taşıyan bir otobüse düzenlenen saldırıda onlarca ölü ve yaralının olduğunu açıkladı.

Yemen’de çocukları taşıyan otobüse saldırı

ICRC’nin sosyal paylaşım ağı Twitter hesabından yapılan açıklamada, Sada’nın kuzeyinde bulunan Dahyan kentindeki çarşıda, çocukları taşıyan bir otobüse saldırı düzenlendiği belirtildi.

Saldırının ardından ICRC’nin desteklediği hastaneye onlarca ölü ve yaralının getirildiği aktarılan açıklamada, ‘uluslararası insan hakları yasaları uyarınca çatışma bölgelerindeki sivillerin korunması’ çağrısında bulunuldu.

Husiler, çocukları taşıyan otobüse düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre çoğu çocuk 39 kişinin öldüğünü, 51 kişinin yaralandığını açıkladı. Husilere ait ‘El-Mesira’ televizyonunda yayınlanan haberde, saldırıda ilk belirlemelere göre çoğu çocuk 39 kişinin yaşamını yitirdiği, 51 kişinin yaralandığı ifade edildi.

 Husiler, ‘Sada’da düzenlenen saldırının sorumluluğunun Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait olduğunu’ ileri sürdü. Saldırıda ölenler arasında öğretmenlerin de bulunduğu belirtiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X