‘Yeneşehir’i geleceğe taşımak için adayım’

Yenişehir eski Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, 3 yıldır yürüttüğü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Yurtdışı Teşkilat ve Koordinasyon Daire Başkanlığı görevinden istifa ederek AK Parti’den Bursa 2. Bölge milletvekilliği için aday adayı oldu.

‘Yeneşehir’i geleceğe taşımak için adayım’

Yenişehir’deki tüm kesimlerin teveccühü ile yola çıktığını kaydeden Cingil, Yenişehir’i parlamentoda en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi. AK Parti’nin bugün yapılacak olan temayülde boy gösterecek olan Cingil, seçildiği takdirde Yenişehir’i her anlamda kalkındırmak için çalışağını vurguladı.

Yenişehir’in hem tarımda hem sanayide giderek gelişmekte olan bir ilçe olduğunun altını çizen Cingil, “Her geçen gün gelişen Yenişehir uzun yıllardır parlamentoda hakettiği kadar temsil edilemiyordu. İlçedeki tüm kesimlerinin ortak arzusu da parlamentoda, Yenişehirli bir vekilin bulunmasıydı.

Bu dönem de ilçe halkının bu arzusunu yerine getirmek için büyük teveccühle yola çıktım. Önce teşkilatlarımızdan, sonra genel merkezimizden ve daha sonra da halktan gerekli desteği alarak Yenişehir’i TBMM’de en iyi şekilde temsil etmek istiyorum” diye konuştu. 

CİNGİL KİMDİR? 

Yerel yönetimlerle tanışması, 1999-2004 döneminde Fazilet Partisi’nden girip AK Parti’ye geçtiği Yenişehir Belediye Meclisi Üyeliği ile başlayan Bülent Hamdi Cingil, 2001’de AK Parti’nin Yenişehir Kurucu İlçe Başkanı olarak siyasi sorumluluk üstlendi.

2003 yılında, Yenişehir Belediye Başkanı düşürülünce meclisten seçilerek yeni Yenişehir Belediye Başkanı olan Cingil, bu görevi 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde sandıktan çıkarak sürdürdü.

2 dönemi seçilmiş, yarım dönemi de meclisten çıkmış olarak 2.5 dönem Yenişehir Belediye Başkanlığı yapan Cingil, 2015 yılındaki yerel seçimlerde yeniden aday olmama kararı almıştı.

Cingil, o dörnem 7 Haziran 2014’teki milletvekili genel seçimi için AK Parti’ye aday adaylığı başvurusu yapan ancak listelerde yer bulamamaştı. İlçelerdeki belediye başkanları arasında yakaladığı parlak siyasal çıkışla dikkat çeken Cingil, son olarak bürokraside sorumluluk üstlenerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Yurtdışı Teşkilat ve Koordinasyon Daire Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Bursa kamuoyunun yakında tanıdığı Cingil, 24 Haziran erken seçimleri için bu görevinden istifa ederek Bursa’dan 2. Bölge Millevekili Aday Adayı oldu. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X