Yeni Clio’lar Bursa’da üretilecek

Renault, Clio modelinin Fransa’daki üretimini azaltarak Bursa’daki Oyak-Renault fabrikasına kaydırmayı hedefliyor. Kaynakların verdiği bilgiye göre beşinci nesil yeni Clio’ların üretileceği ana fabrika Bursa olacak.

Yeni Clio’lar Bursa’da üretilecek

Fransız otomobil üreticisi Renault, Clio modelinin Fransa’daki üretimini azaltarak Bursa’daki Oyak-Renault fabrikasına kaydırmayı planlıyor.

Fransız şirketten ve sektörden kaynaklar Reuters’a yaptıkları açıklamada Clio’nun Fransa’da üretimine büyük ihtimalle son verileceğini ifade ettiler.

Clio modelinin üretiminin Bursa’ya kaydırma planı Fransa’da siyasi açıdan hassas bir konu. Renault 2010 yılında tüm Clio üretimini ülke dışına kaydırmaya çalışmış ancak en büyük hissedarı olan Fransız hükümetinin karşı çıkması sonucu bundan vazgeçmişti.

Bu sefer Clio’nun üretimine son verilmesine karşılık Fransa’daki fabrikada elektrikli bir otomobil üretilmesi kararın siyasi etkisini hafifletecek.

Bir kaynak, her 100 beşinci nesil Clio’dan 94’ünün Bursa ve Slovenya’daki Novo Mesto fabrikasında üretileceğini ifade etti.

Bursa fabrikası 2012 yılından bu yana Clio’nun dördüncü nesil modelini üretiyor. Fabrika aynı zamanda dördüncü nesil Clio’nun station wagon karoser modeli ve Megane sedan modelinin dünyadaki tek üretim merkezi.

Diğer bir kaynak ise “Yeni Clio’nun üretileceği ana fabrika Bursa olacak, bunu Novo Mesto izleyecek… Flins ise bu iki fabrika talebe yetişemezse üretimi tamamlayacak” diye konuştu.

Sektör kaynağı Clio’ların sadece yüzde 6’sının Paris’in batısındaki Flins fabrikasında üretileceğini belirterek, bunun da ancak satışların zirve yaptığı birkaç yıl için geçerli olacağını belirtti.

Renault sözcüsü Clio üretim planları hakkında bir karar alınmadığını belirterek, “Çalışmalar devam ediyor… Konu hakkında yapılacak her açıklama eksik, yanlış ve erken olacaktır” dedi.

Kaynak: Reuters

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X