‘Yeni göç dalgasını tamamen üstlenmemiz mümkün değil’

Pazartesi Söyleşileri’nin bu haftaki konuğu Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Özdal… Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal sordu, Prof. Dr. Barış Özdal yanıtladı.

‘Yeni göç dalgasını tamamen üstlenmemiz mümkün değil’

Türkiye, Afganistan’dan göçü tartışırken, Prof. Dr. Barış Özdal, yeni bir göç dalgasını kaldıramayacağımızı savundu: “Afganistan’da yaşanan son gelişmeler neticesinde yeni bir kitlesel göç dalgası ile karşı karşıya kaldığımız  somut bir gerçektir. Sadece bir akademisyen olarak benim değil başta Cumhurbaşkanımız dâhil olmak üzere birçok temsil kabiliyetine sahip olan siyasetçimizin de belirttiği gibi böyle bir göç dalgasını tamamen üstlenmemiz mümkün değildir. ”

Özdal, geçmiş yıllardaki göçlerle, Suriyelerin göçünün kıyaslanmaması gerektiğinin altını çizerek, “Orta Doğu kaynaklı göçlerde durum din paydasında kendisini göstermektedir. Diğer bir deyişle etnik Türklerin Türkiye’ye göçleriyle Müslüman Arapların göçleri arasında nitel açıdan somut farklar mevcuttur. Zaten bilginiz üzere kamuoyunda çeşitli tepkilerle de karşılanmaktadır” dedi.

Röportajın tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X