Yeni hedef olimpiyat madalyası

Büyükşehir Belediyespor’un Olimpiyat sporcusu Hatice Kübra İlgün, havaalanında coşkuyla karşılandı

Yeni hedef olimpiyat madalyası

Rusya’da düzenlenen Dünya Tekvando Grand Prix finalinde gümüş madalya kazanarak 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı kazanan Büyükşehir Belediyesporlu Hatice Kübra İlgün, Türkiye’ye döndü. Bu sezon gösterdiği performansla grand prix serilerinin hepsinde madalya kazanan ilk Türk tekvandocu olan başarılı sporcu, İstanbul Havalimanı’nda coşkuyla ve çiçeklerle karşılandı. Büyükşehir Belediyespor Kulüp Müdürü Yüksel Arslan, Büyükşehir Belediyespor tekvando altyapı sporcuları ve İlgün’ün ailesinin yer aldığı karşılamada duygu dolu anlar yaşandı.

kubra2.jpg

SÖZ VERDİM ALACAĞIM
Genç sporculara tek tek teşekkür eden Hatice, Olimpiyatlar’da zirvede yer almak istediğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a Olimpiyat madalyası sözü verdiğini hatırlatan İlgün, “Rusya’da yapılan gran prix finali Olimpiyat öncesi son virajdı. Burada madalya almak benim için Olimpiyat’ta yer almak anlamına geliyordu. Çok şükür finale kadar çok iyi geldim. Finalde başa baş geçen mücadelede Çinli sporcuya 12-10 mağlup oldum. Buna da şükür tabii ki de hedefim Olimpiyat’tı. Bursa’mızda eksik olan Olimpiyat madalyası var ve ben Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a bir söz verdim. O madalyayı Bursa’ya getirmeyi hedefliyorum. Amacım ülkemi temsil etmek, bayrağımızı dalgalandırmak” diye konuştu.

KENDİNİ KANITLADI
Hedeflerinin ilk olarak 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na katılmak olduğunu ve bunu başardıklarını söyleyen Antrenör Fikret Temuçin de sıradaki hedeflerinin Olimpiyat madalyası kazanmak olduğunu söyledi. Temuçin, “Biz Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediyespor olarak aile gibiyiz. Bu madalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a hediyemiz olsun. Asıl hedefimiz olimpiyatta altın madalya almak. Büyükşehir Belediyespor’a bunun sözünü vererek geldik. Olimpiyat sporun zirvesi. Hatice kendini kanıtladı” dedi. 

kubra1.jpg

BUNU HAK ETTİ
Hatice Kübra’nın hak ettiği bir başarı elde ettiğini söyleyen anne Selvi İlgün ise, “Hatice’nin en büyük destekçisi antrenörü Fikret Temuçin’di. Olimpiyat’ta yer almak Bursamız için gurur verici bir şey. Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Kendisi bize çok destek oldu. Hatice bu kulüp için her zaman dövüşür” ifadelerin kullandı. Türkiye’yi 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda temsil edecek bir başka tekvando sporcusu Nur Tatar da karşılayanların arasına gelerek Hatice Kübra’yı tebrik etti. Tatar, genç sporculara Hatice Kübra İlgün’ü örnek almalarını tavsiye etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X