Yeni neslin önceliği değişim ve inovasyon

Uluslararası insan kaynakları danışmanlık şirketi Korn Fery Ürün Servisler Lideri Ersin Yıldırım, yeni neslin ücretten önce değişime, açıklığa ve inovasyona önem verdiğini söyledi.

Yeni neslin önceliği değişim ve inovasyon

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) ile Korn Fery şirketi işbirliğinde BUSİAD Evi’nde ‘2018 piyasa-ücret araştırması raporu ve 2019 yılı ücret artışları’ toplantısı gerçekleştirildi. Korn Fery Ürün Servisleri Lideri Ersin Yıldırım, buradaki konuşmasında, Türkiye’de ocak ayında yapılan zamların çalıştıkları 811 şirketten aldıkları verilere göre, ortalama yüzde 20’de kaldığını belirterek, en yüksek ortalama artışın ise yüzde 23,2 ile otomotiv sanayinde olduğunu vurguladı.

Yeni nesilde ücretin ilk üçte yer almadığını ileri süren Yıldırım, bu kesimin daha çok şirketin değişime açıklığına ve inovasyona bakışına dikkat ettiğini anlattı. Yıldırım, ”Yeni nesil ayrıca çok uluslu şirketleri tercih ediyor. Bu şekilde yeni deneyimler elde edebileceklerini düşünüyorlar. Yaklaşık 245 bin kişinin 2018 yılında yurt dışında yaşamaya çıkmış olması da Türkiye için bir dezavantaj.”
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X