Yeni okul binası eğitimi rahatlatacak

Yenişehir’de Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için inşa edilen yeni okul binasında sona gelindi. Yeni okul binasının 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde kullanılmaya başlanacağı ifade edildi.

Yeni okul binası eğitimi rahatlatacak

GÜRHAN ADANA     

Subaşı Köyü’ndeki eski okul binasında geçici olarak eğitim veren Yenişehir Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için yeni bir okul binası yapımında son aşamaya gelindi. Okulun boşaltacağı binada ise Özel Mesleki Eğitim İş Okulu kurulacak. 

Subaşı Köyü’nde eğitim veren Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için Yenigün Mahallesi’nde yeni bir bina inşa ediliyor. Geçen yıl başlanan çalışmalarda boya ve çevre düzenlemesi işlerinin tamamlanmasının beklendiğini belirten Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, binanın önümüzdeki 2018-2019 eğitim öğretim döneminde kullanılmaya başlanacağını söyledi.

Ayaz, ‘Bu okulumuz 1990-1991 eğitim öğretim döneminde ilçe merkezindeki Süleymanpaşa İlkokulu’nun ikinci katında geçici olarak faaliyetine başlamıştı. Okul, kendine ait binası olmaması nedeniyle sonraki yıllar ilçedeki başka okulların binalarının bir bölümlerinde geçici olarak faaliyetini sürdürmek zorunda kaldı.

Yapımı son aşamaya gelen kendi binasına taşınmasıyla bu okulumuzdaki eğitim öğretim çalışmaları daha uygun koşullarda sürdürülecek’ dedi.

320 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR…

Yeni okul binasının zemin katla birlikte 4 katlı olacağını, binanın içinde atölye, konferans salonu, çok amaçlı salon ve laboratuvarların yer alacağını belirten Ayaz, ‘Okulda halen sağlık hizmetleri alanı kapsamında sağlık bakım teknisyenliği ve hemşirelik ile ebe yardımcılığı dallarında toplam 320 öğrenci eğitim görüyor. Projenin tamamlanmasıyla ilçemizin eğitim alanındaki önemli bir eksiği kapatılmış olacak’ diye konuştu.

EGELİ ÖĞRENCİYE MESLEKİ EĞİTİM…

Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin boşaltacağı Subaşı Köyü’ndeki okul binasının ise Özel Mesleki Eğitim İş Okulu’na tahsis edileceğini anlatan Ayaz, şunları kaydetti: ‘Lise çağındaki hafif zihinsel yetersizliğe sahip öğrencilerimiz için yeni bir okul kuracağız. Milli Eğitim Bakanlığı’na sunduğumuz teklif kabul edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleri yaptıkları incelemede Özel Mesleki Eğitim İş Okulu projesine onay çıktı.

Şimdi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu raporlar doğrultusunda son kararı vermesini bekliyoruz. Bakanlığımızın olumlu kararının ardından, önümüzdeki dönemde öğrenci kabulü için kayıtları almaya başlayacağız.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X