Yeni rol modeller dizi karakterleri

Füsun Demirel, halkın dizilerdeki eli silahlı, kadına şiddet uygulayan karakterleri örnek aldığı sürece toplumun gelişemeyeceğini savunuyor.

Yeni rol modeller dizi karakterleri

Serhat Hallaç

EKRANA HASRET KALDIM

Nilüfer Tiyatro Festivali kapsamında ‘Ben Rozi isimli oyununu sahnelemek için Bursa’ya gelen usta sanatçı Füsun Demirel, Podyum Sanat mahal’de Olay Çekirge’ye özel açıklamalarda bulundu. Bir süredir tiyatroya ağırlık veren ve ekrandan uzak kalan Demirel, ‘Ekranlardan biraz uzak kaldım. Bunun hasretini çekiyorum. O da olacak ama. Sabırla bekliyorum’ dedi. 

KADIN HEP İKİNCİ PLANDA

Öte yandan günümüz dizilerini eleştiren Füsun Demirel, kadının hep kinici plandı olduğunu söyledi. Demirel, ‘Ekranda mafya, kadına yönelik şiddet çok fazla. Kadın karakterler hep itilmiş, ikinci plana atılmış durumda. Sonra bu toplum dizi karekterlerini rol model alıyor, kendilerini onlarla özdeştiriyor. Bu durumda nasıl sağlıklı bir toplum olabiliriz?’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X