Yeni sağlık tesisi gün sayıyor

Büyükorhan’da geçtiğimiz mayıs ayında inşaatına başlanan yeni sağlık tesisinin yıl sonuna kadar tamamlanarak hizmete girmesinin planlandığı belirtildi.

Yeni sağlık tesisi gün sayıyor

AYDIN KURMUŞ

Sağlık Bakanlığı tarafından ocak ayında ihale edilerek mayıs ayında Büyükorhan’da temeli atılıp inşaatına başlanan yeni sağlık tesisi binasının inşaatı sürüyor. Büyükorhan’da hastane olarak kullanılan mevcut binanın yetersiz kalması nedeniyle mayıs ayında inşaatına başlanan 10 yataklı yeni sağlık tesisinin kaba inşaatınının tamamlanma aşamasına geldiği ifade edildi.

Yeni sağlık tesisi binası zemin artı 3 kat olarak 4 bin 798 metrekare alan üzerinde inşa ediliyor. Kaba inşaatında tamamlanma aşamasına gelinerek diğer işleri devam eden sağlık tesisinin, yıl sonuna kadar tamamen bitirilerek hizmete girmesinin planlandığı belirtildi.

Büyükorhan’da 1990 lı yıllarda sağlık ocağı olarak inşa edilen ve 2000’li yılların başında tadilat yapılarak Devlet Hastanesi’ne dönüştürülen mevcut binanın, günümüz şartlarında yetersiz kalması nedeniyle 2015 yılında Büyükorhan’a yeni bir hastane yapılmasına karar verilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X