Yeni yıl indirimleri aldatmacadan ibaret

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, büyük mağazaların yeni yıl indirimlerinin vatandaşları tuzağa düşürecek türden olduğunu ileri sürdü.

Yeni yıl indirimleri aldatmacadan ibaret

Bilinen bazı markaların ürünlerinin üzerine yapıştırılan kırmızı indirim etiketlerinin altındaki asıl fiyatın, indirimli sunulan fiyata göre daha uygun olduğuna işaret eden Palandöken, ”Yeni yıla kısa süre kala indirimler başladı fakat bu indirimlerin birçoğu tamamen aldatmacadan ibaret. Birçok marka ve büyük mağaza, birkaç ay önceden fiyatları şişirip ‘yeni yıl indirimi’ diye ya eski fiyatına düşürüyor ya da normal fiyatın üzerine yapıştırdıkları indirim etiketine zamlı fiyatı yazıyorlar” diye konuştu. Palandöken, yılın her döneminde indirim olamayacağının altını çizerek, firmaların mevzuattaki boşlukları kullanıp vatandaşları alışverişin cazibesine sürüklediklerine dikkati çekti. Vatandaşlara tanıdıkları esnaftan alışveriş yapmaları önerisinde bulunan Palandöken, esnafta her bütçeye uygun hediye ve gıda ürününün bulunduğunu kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X