‘Yeni Yıldırım esnafın yanında’

Bölgesel Esnaf Buluşmaları programı kapsamında BESOB’a bağlı oda başkanları ve kooperatif başkanları ile bir araya gelen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, vergisini ödeyen, şehrin ekonomisine can veren esnafların kendileri için çok önemli ol

‘Yeni Yıldırım esnafın yanında’

Yıldırım’da katılımcı belediyecilik anlayışı gereği ‘Bölgesel Esnaf Buluşmaları’ programları düzenleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, ikincisi gerçekleştirilen toplantıda ilçe esnafının yaşadığı sorunları dinledi. 

Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Başkan İsmail Hakkı Edebali, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, esnaf odaları başkanları, kooperatif başkanları, ilçe esnafı ve belediye bürokratları katıldı. Programın açılışında konuşma yapan Başkan Edebali, Yıldırım’da yatay bir yönetim anlayışı ortaya koyduklarını belirterek, “Kamu alanlarında iki farklı yönetim anlayışı var. Bunlardan birisi dikey, diğeri de yatay yönetim anlayışlarıdır. Dikey yönetim tek taraflı bir anlayıştır. Biz Yıldırım’da yatay yönetim, yani ‘ortak akıl’ anlayışını uyguluyoruz. Buna da yönetişim deniliyor. Yani herkesin fikirleriyle katkı koyduğu bir sistemi ortaya koyuyoruz. Şehrin geleceği için kentimizin tüm dinamikleriyle yol haritamızı belirliyoruz. Bu dinamiklerden en önemlisi de esnafımızdır” ifadelerini kullandı.

ESNAFLAR TOPLUMUN EN TEMEL UNSURLARIDIR

Esnafların toplumun en temel unsurları olduğunun altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Vergisini ödeyen, şehrin ekonomisine can veren esnaflarımız bizler için çok önemlidir. Yıldırım orta ölçekli esnafıyla ayakta duran bir ilçemiz. Dolayısıyla bizim de yerel yönetim anlayışımızda esnafımızın tavsiyelerini dinlemek, önümüzdeki döneme ait planlamalarımızı esnafımızın görüşlerini de alarak hazırlamak var. Bu amaçlarla belediyemizde sadece esnafımıza hizmet veren bir Esnaf Masası oluşturduk. Yani esnafımıza pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Katılımcı belediyecilik anlayışımızın gereği olarak düzenlenen bu toplantılar sayesinde esnafımızla bir araya gelerek, onların sorunları tespit ediyoruz ve çözümler üretiyoruz. İdeal şehir hedeflerimize esnaflarımızdan aldığımız güç ile ulaşacağız” dedi.

BAŞKAN EDEBALİ BÜTÜN GÜCÜNÜ ORTAYA KOYUYOR

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak ise, göreve geldikten sonra iki kez geniş katılımlı esnaf toplantıları düzenleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür etti. BESOB Başkanı Arif Tak, “Hiç kimseye yük olmadan vergisini ödeyen, kendi geçimini sağlayan esnafımızı her zaman dinleyen, sorunlarına çözümler üreten başkanımıza minnettarım. Esnafa yakın ve hizmet eden bir kişiliği var. Başkanımız esnafımızın sıkıntılarınızı dinleyip, çözüm noktasına taşımaya devam ediyor. Şu anki şartlara göre belediyelerimiz her türlü imkânları bizlere sunuyor” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X