Yeni Yıldırım’da güvenli alışveriş

İlçe sınırları içerisinde açık ve kapalı pazar yerlerindeki denetlemelere taviz vermeden devam edeceklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, semt pazarlarının modern standartlara ulaşması için çalıştıklarını söyledi.

Yeni Yıldırım’da güvenli alışveriş

Yıldırım Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde kurulan kapalı ve açık pazar yerlerinde denetimelerini sürdürüyor. Mahalle pazarlarının standarda kavuşturulmasının yanı sıra ürünlerin vatandaşlara daha iyi şartlarda sunulması maksadıyla denetimler yaptıklarını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Sebze ve meyve ticaretini düzenleyen 5957 sayılı yönetmeliğin uygulanabilmesi adına Ocak 2015 yılından itibaren son 8 ay içerisinde pazar yerlerindeki 892 tezgâhı denetledik. Bu denetlemelerin yanında vatandaşlarımızın şikayetleri doğrultusunda 49 tezgaha tutanak tutulurken, 38 tezgâha da idari ceza uyguladık” dedi.

Pazar yeri esnafının ve tüketicinin daha iyi şartlarda buluşturulması için çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yaptığımız uygulamalarla sağlıklı ve ekonomik fiyattaki ürünleri alacak tüketiciyle çok miktarda ürünü daha ekonomik fiyattan satarak kazanç elde edecek esnafı mutlu etme gayretindeyiz” diye konuştu.

Yıldırım’daki Pazar yerlerinin modern şartlarda hizmetler verilmesi adına bu tarz denetimlerden taviz vermeyeceklerinin altını çizen Başkan Edebali, “Pazar yerlerinde modern şartlarda hizmet verilmesi adına tezgâhların uygunluğu, elektronik tartı aletlerinin kusursuz çalışması, çöp toplama yerleri ve zabıta bürolarının kontrollerinin yanı sıra kayıt dışı çalışan seyyar satıcılara karşı çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X