Yeni Yıldırım’da kar ulaşıma engel değil!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yoğun kar yağışıyla mücadelede örnek bir çalışma sergilediklerini belirterek, son iki yılda yapılan tuzlamanın iki katı kadar tuzu 1 haftada kullanarak yolları açtıkları bilgisini verdi.

Yeni Yıldırım’da kar ulaşıma engel değil!

Yıldırım Belediyesi, son günlerde etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kapanan cadde ve sokaklara 600 ton tuz döktü. Bu rakamın son iki yılın iki katı olduğunu vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “İş makinelerimiz ve kar küreme araçlarımız ile kar ve buzlanmaya karşı mücadele ediyoruz. Yeni Yıldırım’ın daha ulaşılabilir olması amacıyla karla mücadele çalışmalarımız 7 gün 24 saat durmadan devam ediyor. Vatandaşlarımız, Yıldırım Çözüm Merkezi’ne ulaşarak kapanmış yolları bildirdiği anda ekiplerimiz en kısa sürede bölgeye giderek yolları açıyor” dedi.

YILDIRIM KURUMLARI SEFERBER OLDU

Başkan Edebali, zorlu kış şartları ile mücadeleyi 12 ayrı ekiple sürdürdüklerinin altını çizerek, “Ekiplerimiz, 2 tuzlama robotu, 4 JCB kar küreme aracı, 2 greyder ve yükleyici iş makinesi ile kapanan yolları açıyor. Ayrıca, gece ve gündüz olmak üzere iki ayrı vardiya ile 86 personelimiz sürekli cadde ve sokaklarımızda tuzlama çalışmaları yapıyor. Fen İşleri Müdürlüğümüz haricinde Temizlik İşleri Müdürlüğü’müze bağlı kar ekibi de 13 adet açık kasa araç, bir adet kepçe ile tuzlama ve kar temizlemede çalışıyor. Amacımız özellikle yüksek kesimlerde yaşayan vatandaşlarımızın kar yağışından olumsuz etkilenmemesini sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X