Yeni Yıldırım’da kentsel dönüşüm başladı

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçe için hayati önem taşıyan kentsel dönüşüm projesinin startını verdi.

Yeni Yıldırım’da kentsel dönüşüm başladı

Yıldırım’ı geleceğe taşıyan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, projelerinin en önemlisi olan kentsel dönüşümü başlattı. Davutdede Mahallesi’nde eski binanın yıkımını başlatan Edebali, kentsel dönüşümü ilçenin her bölgesinde gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Riskli binanın, yerine daha sağlam ve daha modern bir bina yapılması için yıkıldığını anlatan Edebali, “Bu sembolik bir çalışma; ancak bu büyük kentsel dönüşümün ayak sesleridir” dedi.

Yıldırım’da 80 bin binanın bulunduğunu ifade eden Başkan Edebali, “Bugün bu binalardan birini yıkıyoruz. İmrekoğlu İnşaat ve bina sahiplerimizin de gayretleri ile bu çalışmayı gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Çalışmanın diğer riskli bina sahiplerine de örnek olması gerektiğini vurgulayan Başkan Edebali, “Burada daha modern ve daha sağlıklı bir bina ilçemize kazandırılacak. Vatandaşlarımızın da bu çalışmadan örnek almasını, riskli binasını dönüştürmek için harekete geçmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

İlçenin 1. derece deprem bölgesinde yer aldığını hatırlatan Başkan Edebali, “Orta şiddetli bir depremde bile çok büyük yara alacağımız ortada. Dolayısıyla teknik ve hukuki imkânları kullanarak dönüşümü hayata geçirmek istiyoruz. Biz bir ideal şehir kavramı ortaya koyduk. İnsanların sağlam binalarda yaşamasını arzu ediyoruz. Yerel yönetim olarak dönüşümün teşviki için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Yeni Yıldırım’ın inşasında geleneksel mimari çizgi ile modern çizgilerin harmanlanacağının altını çizen Başkan Edebali, “Yeni Yıldırım’da tabii ki ekonomik canlılık ön planda olacak. Önümüzdeki dönem kolektif sektörler neler olacak, hangi sektörler ilçeye daha fazla değer katacak diye bütün araştırmaları yaptık. İlçemize de bunları entegre edeceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X