Yeni Yıldırım’dan çevre seferberliği

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, çevreyi koruma çalışmalarına toplumun tüm kesimlerinin destek vermesi gerektiğini söyleyerek, “Başta geri dönüşüm olmak üzere çevre bilincini halkımıza aşılamayı amaçlıyoruz” dedi.

Yeni Yıldırım’dan çevre seferberliği

‘Çevre Dostu Yeni Yıldırım’ hedefini gerçekleştirmek amacıyla hizmetlerini aralıksız olarak sürdüren Yıldırım Belediyesi, geri dönüşümün önemini anlatan ‘Atıkların Dünyası’ adlı oyunu çocuklar için sahneledi. Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve 5 okulun katıldığı tiyatro oyunu öncesi bir konuşma yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Temiz bir Yıldırım için çevre bilincinin gelişmesi adına tiyatro oyunumuzda geleceğimizin teminatı çocuklarımızla bir araya geldik. Bu konuda emeği geçen başta Çevre ve Koruma Müdürlüğü olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Günümüzün dünyasında tüketim kültürünün önemli sorunlara yol açtığını vurgulayan Edebali, “Yaşadığımız dönem tüketim kültürünün sonucu doğal kaynakların heba edildiği bir dönemdir. Yıldırım Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarda toplumumuzun doğal kaynakları bilinçli kullanmasına önem veriyoruz” açıklamasını yaptı.

Geçmişte çevreye karşı duyarsız davranışlarından dolayı sıkıntılı dönemler yaşandığına da değinen Başkan Edebali, “Yaptığımız ve ilerleyen dönemlerde yapacağımız çalışmalar ile belirlediğimiz hedef; ‘Yeşil ve Yaşanabilir Yıldırım’ı gelecek nesillere aktarmaktır. Yıldırım Belediyesi olarak geri dönüşüme kazandırılacak atıklar için 7 adet geri dönüşüm aracını da hizmete geçirdik. Daha temiz bir Yıldırım’ı oluşturmak amacıyla tüm ekiplerimizle hizmetlerimizi eksiksiz hatta üzerine koyarak yerine getirmeye devam ediyoruz. Yıldırımlıların bu konuda her zamankinden daha fazla desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Yıldırımlı hemşehrilerimizin çevre konusunda duyarlı olmasını diliyoruz. Geri dönüşüm konusunda başarılı olan mahallelerimize ödüller vererek, çevre bilincini Yıldırım’ın her noktasına taşımak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Edebali, konuşmalarına şu şekilde devam etti:

“Batılı ülkeler endüstriyle birlikte tüm kaynakları heba etmeye başlamıştır. Ardından da atık yönetimi sisteminden tutun da birçok yeni sistem geliştirerek çevreyi korumaya çalışmışlardır. Örneğin; Almanya 5 yıldır kâğıt sanayisi için ağaç kesmiyor, geri dönüşümü kullanıyor. Bizler de geri dönüşüme önem vermeliyiz. Çünkü çevre bilinci bizim medeniyetimizde de mevcuttur.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X