Yeni Yıldırım’dan e-belediyecilik başarısı

Hizmetlerini teknoloji ile harmanlayarak halka kolaylık sağlamayı hedeflediklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, internet üzerinden başvuru ile ruhsatını alan ilk esnafa belgesini takdim etti.

Yeni Yıldırım’dan e-belediyecilik başarısı

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, internet üzerinden başvuru yaparak iş yeri açma ruhsatı işlemlerini tamamlayan esnaf Rukiye Albayrak’a belgesini verdi. Edebali, ilçedeki iş yeri açma ve çalıştırma ruhsat başvuruları ile ruhsat harcı ödemelerinin internet üzerinden yapılmasına imkan sağlanmasının önemine vurgu yaparak, “Biz bürokratik işlemleri olabildiğince azaltarak hizmet kalitemizi arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

Yıldırım’da iş yeri açmak isteyenlerin daha önce birkaç defa belediyeye gelmek zorunda kaldığını belirten Başkan Edebali, “E-belediye uygulamamızı geliştirerek belediyemizin faaliyetlerine hız kazandırmayı hedeflemiştik. Bugün işyeri ruhsatını kolaylıkla alan esnafımıza belgesini takdim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Belediyeden ruhsat almanın birçok insan için zorluk anlamına geldiğini vurgulayan Başkan Edebali, “Bu algıyı kırmak için e-belediye sistemimize entegre ettiğimiz ruhsat işlemleri ile hemşehrilerimize önemli bir hizmet verdik. Daha hızlı hizmet için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

E-belediye üzerinden yaptığı başvuru ile iş yeri açma ruhsatını alan esnaf Rukiye Albayrak ise, projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, belediyeye teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X