Yeni Zelanda kenetlendi

Yeni Zelanda’da dün tarihi bir gün yaşandı. Ülkede yaşayanlar acıyı paylaştığını, ölenlere, yakınlarına, dindaşlarına saygısını ortaya koydu. 

Yeni Zelanda kenetlendi

Dünyada bugüne kadar bu kadar çok  Hristiyan veya başka dinden insan aynı anlarda bu kadar çok başörtüsü takmamıştı. 

İki camide 50 Müslümanının öldürüldüğü Chrustchurch katliamının üzerinden bir hafta geçti. Bütün dünyayı dehşete düşüren kanlı terör saldırısı sonrasında Yeni Zelanda adeta kenetlendi… 

Saldırı kurbanları için ilk saldırının gerçekleştiği  El Nur Camii yakınlarındakiHagley Park’ta geniş katılımlı bir anma töreni düzenlendi. Binlerce kişinin katldığı törende cuma ezanı ve hutbesi, ülke genelinde tv ve radyolardan  canlı yayınlandı. Ezanın ardından iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve cuma namazı kılındı. 

Törene Müslümanların yanı sıra başka dinlerden oolan çok sayıda kişi katıldı. Törene katılan kadınların dayanışma amacıyla başörtü taktığı gözlendi. 

BAŞBAKAN DA TÖRENE KATILDI

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern toplanan kalabalığa Kur’an-ı Kerim’den alıntı yaparak, “Karşılıklı merhamet, şefkat ve sempatiye inananlar aynı beden gibidir. Vücudun herhangi bir kısmı acı çekerse, tüm vücut acı hisseder. Yeni Zelanda sizinle birlikte yas tutuyor, biz biriz” dedi. Aardern tören sonrası da katılımcılarla bir süre sohbet etti. 

ÖLÜM TEHDİDİ

Bu arada Başbakan Jacinda Ardern, cami katliamları sonrasında Müslümanlarla sergilediği dayanışma nedeniyle tehdit edildi. Polis, Ardern’e gönderilen ‘Sırada sen varsın’ mesajını araştırıyor.

New Zealand Herald gazetesinin haberine göre, ilk tehdit Twitter’dan geldi.  İslam karşıtı ve ‘beyaz ırkın üstünlüğünü’ savunan hesaptan, bir silahın fotoğrafı ile Ardern’i hedef alan “Sırada sen varsın” mesajı paylaşıldı.
Bir diğer mesajda ise Ardern ile Yeni Zelanda polisi etiketlendi, aynı fotoğraf eşliğinde “Bir sonraki sen olacaksın” ifadeleri kullanıldı.

Ömrünü hücrede geçirecek

Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters, ‘Terörist hayatının geri kalan kısmını bir hücrede geçirecek’ dedi.

İstanbul’daki toplantıya katılan Peters, ‘Dini inanç hürriyetine çok önem veren bir ülkeyiz. Müslümanlara yapılan saldırı hepimize yapılan bir saldırıdır. Terörist hayatının geri kalan kısmını bir hücrede geçirecek’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X