Yeniden bilirkişi raporu alınacak

Gezi Parkı eylemlerinde Okmeydanı’nda gaz bombası fişeğiyle hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın davasında yeniden bilirkişi raporu alınacak.

Yeniden bilirkişi raporu alınacak

Gezi Parkı eylemlerinde 16 Haziran 2013’te yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra 11 Mart 2014’te hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin tutuksuz sanık polis memuru F.D.’nin yargılandığı davada, gaz tüfeği kullanan sanığın kusurunun belirlenmesi için yeni bilirkişi raporu alınmasına karar verildi. İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 13. duruşmaya, tutuksuz sanık polis memuru F. D., Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile görevli bulunduğu Van’dan katıldı.

Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm ve babası Sami Elvan ile kardeşlerinin müdahil olarak hazır bulunduğu duruşmada, çok sayıda kişi de izleyici olarak yer aldı. Heyet, bilirkişi raporu kararının ardından duruşmayı 25 Eylül’e erteledi. İddianamede, sanık F.D.’nin ‘olası kastla öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X