Yenileşim Ödülleri sahiplerini buldu

Bursa’nın 150’den fazla Ar-Ge ve tasarım merkeziyle ön sıralarda yer aldığını ifade eden BUSİAD Başkanı Türkay, iş insanları olarak hala hedeflerinin gerisinde olduklarını vurguladı. 

Yenileşim Ödülleri sahiplerini buldu

HATİCE DAL

Bursa Sanayici ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) ile Bursa Uludağ Üniversitesi işbirliğinde ‘Yarına Yolculuk’ ana temasıyla bu yıl 10’uncusu düzenlenen ‘Yenilikçilik ve Yaratıcılık Sempozyumu’ dün gerçekleştirildi. Sempozyum kapsamında, 4. Yenileşim Ödülleri de sahiplerine verildi. Podyum Davet’te yoğun bir katılıma sahne olan törende, 2013 yılından bu yana 2 yılda bir düzenlenen ‘Yenileşim Ödülü’nün bu yıl ki sahibi ise Leoni oldu. Teracity ‘Bilgi, İşbirlikleri, Kaynak Yönetimi’, Aktaş Holding ‘Çalışan Yönetimi’, Limak Uludağ ‘Liderlik’ ve Natura Gıda ‘Süreç Yönetimi’ kategorilerinde ödüle layık görülürken, Uludağ İçecek ile Çedfem ise mansiyon aldı. BUSİAD Başkan Ergün Hadi Türkay, törenin açılışındaki konuşmasında, yenilikçi ürünler üreterek karlılığı arttırmak için yeni yollar bulunması gerektiğini söyledi. Program çerçevesinde konukları yenileşim ve yaratıcılık dünyasında gezintiye çıkaracaklarını belirten Türkay, ‘’Kalkınmakta olan ülkemizde bu yolun mal ve hizmet üretmekten geçtiğini vurgulamamız gerekir. Bursamız bu konuda 18 sanayi bölgesiyle üstüne düşeni yapmaya çalışmaktadır” dedi.

HEDEFLERİMİZİN GERİSİNDEYİZ

Bursa’nın 150’yi aşkın Ar-Ge ve tasarım merkeziyle ön sıralarda yerini aldığını dile getiren Türkay, şöyle devam etti: ‘’İş insanları olarak bizler çok çalışıyoruz. Bu konuda kendimizi kanıtladığımıza inanıyorum ancak hedeflerimizin gerisindeyiz. Hedefe ulaşmak için bizim iş yapabilmemiz adına gerekli altyapılar sağlanmalı ve çağımızın gerekliliğine uygun şekle getirilmelidir.”

GÖREVİMİZ GENÇLERİN YOLUNU AÇMAK

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektör Ahmet Saim Kılavuz da, yenilikçiliğin üniversitelerden geçtiğine vurgu yaptı. Bursa’ya sevdaları ve vefa borçları olduğuna işaret eden Kılavuz, ‘’Bursa Uludağ Üniversitesi’nin potansiyeli var. Bunu kullanmamız lazım. Bizim görevimiz sanayi ile üniversiteyi buluşturmak ve gençlerimizin yolunu açmak. Yenilikçilik önemli ve bu da üniversitelerden geçiyor. Bunun bilince olmak lazım” diye konuştu.

ÖNDE KOŞMAMIZ LAZIM

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, Bursa’yı iyi algılamak gerektiğine dikkati çekti. Bursa’nın ezberleri bozan bir şehir olduğunu ifade eden Aktaş, ‘’Bu yüzden şehir yenilikçilik ve yaratıcılığa fazlasıyla ihtiyaç duyuluyor. Bursa’yı imar açısından sağlıklı büyütmek lazım. 3 katlı binaların yerine dikilen 14 katlı binalarla şehri kurtaramayız. Turizm bizim atıl kapasitemiz. Yönümüzü turizme dönmek zorundayız” dedi. Rekabette hayatta kalmanın yolunun yenilikçilik ve yaratıcılıktan geçtiğini anlatan Aktaş, şunları kaydetti: ‘’Günümüz pazar koşullarında ayakta kalmanın ve başarılı olmanın tek yolu bu. Yeni şeyler yapmamız ve yaratıcı gücümüzü kullanarak önde koşmamız lazım.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X