Yenişehir çevre yoluyla ilçe trafiği rahatlayacak

Yenişehir’de yapımı süren yakın çevre yolunun ilçenin kuzey bölgeleri ve merkezdeki trafik yoğunluğunu azaltacağı belirtildi. Güzergah üzerindeki Kozdere ve Cihadiye Kanalları üzerine de iki köprü inşa ediliyor.

Yenişehir çevre yoluyla ilçe trafiği rahatlayacak

GÜRHAN ADANA

Yenişehir’in ilçe merkezi ve kuzey bölgelerindeki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla geçen yıl başlatılan yakın çevre yolu çalışmaları sürüyor. Toplam 3 bin 800 metre uzunluğundaki yol, ilçenin batı, kuzey ve doğu bölgelerini birbirine bağlayacak.

Güzergâh boyunca altyapı çalışmaları tamamlanırken, köprü yapım çalışmalarına da başlandı. Güzergah boyunca  Kozdere Kanalı üzerine 25 metre uzunluğunda 45 metre genişliğinde, Cihadiye Kanalı üzerine ise 20 metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğinde köprü inşa edilecek. Yolun yapım çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildiğini belirten Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, ‘Çevre yolu 100. Yıl, Yenigün ve Kurtuluş Mahallelerinden geçecek. İlçenin kuzeyindeki bu 3 mahalleyi kat edecek olan çevreyolu, doğu yönündeki Bilecik yoluyla birleşecek’ dedi.

Belediye Başkanı Süleyman Çelik, ‘Bu imar uygulamasıyla 20 metre genişliğinde ve 3 bin 800 metre uzunluğunda bir güzergâh belirledik. Güzergâh üzerindeki tarlalara arsa vasfı kazandırarak yola terkleri sağladık. Toplam 190 parselde yapılaşmanın önü açıldı. Bu yapılaşmanın etkisiyle yeni cazibe bölgeleri de oluşacak’ diye konuştu.

YOĞUNLUK ARTIYOR…

İlçe merkeziyle kuzey bölgelerindeki trafik yoğunluğunun yakın çevre yolunun tamamlanmasıyla önemli ölçüde azalacağını ifade eden Çelik, ‘Yenişehir’in kuzeyinde yeni yapılaşmalarla yoğunluk giderek artıyor. Konut sayısındaki artışın beraberinde yeni inşa edilen okullarla bu bölgedeki hareketlilik artıyor. Diğer bölgelerde de benzer yoğunluklar yaşanıyor. Örneğin batı yönündeki Bursa yolu üzerine yeni hastane binası inşa ediliyor. Vatandaşlarımız, bu hastaneye ilçe merkezine girmeden doğrudan bu çevre yolunu kullanarak ulaşabilecekler’ değerlendirmesini yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X