Yenişehir’de buğday hasadı başladı

Yenişehir Ovası’nda buğday ve arpa hasadına başlandı. Buğday 90-95 kuruş, arpa ise 85 kuruştan işlem görürken, tane kaybını önlemek amacıyla biçerdöverler sıkı bir denetimden geçiriliyor.

Yenişehir’de buğday hasadı başladı

GÜRHAN ADANA

Yenişehir Ovası’nda buğday ve arpa hasadı başladı. İlçede, 98 bin dönüm alana Adana-99, golya, Kaşifbey, Basribey, Gönen ve İsrail çeşidi buğday ekildiğini söyleyen Aranmaz, biçerdöverlerle yapılan hasadın temmuz sonuna değin süreceği kaydetti. 

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Aranmaz, hasat sırasında toprağa dökülen tane sayısından, yöntemine uygun hasat yapılıp yapılmadığının kontrol edildiğini belirtti.

50 santimetrekarelik çerçevelerin 3 ayrı noktaya konularak içindeki tanelerin sayıldığını ve 140’ı geçmesi durumunda cezai işlem uygulandığını anlatan Aranmaz, biçerdöver sahiplerinin bu konuya duyarlılık göstermesini istedi. 
Bunun yanında hasat olgunluğuna gelmemiş ya da çiğ düşmüş ürünlerin hasat edilemeyeceğini vurgulayan Aranmaz, ‘Teknik özellikleri yetersiz, tamir, bakım ve ayarları tekniğine uygun olarak yapılmamış biçerdöverlerle hasat yapılamayacak. Her biçerdöverde en az 6’şar kiloluk 2’şer adet yangın söndürme tüpü bulundurulmalı’ dedi. 

TMO’DAN ALIM MERKEZİ 

Öte yandan Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) ilçenin İnegöl yolu çıkışında alım merkezi kurmak için hazırlıklarını tamamladığını belirtti. TMO’nun alımlarda buğdayın çeşidine, kalitesine göre ödeme yapacağını ifade eden Aktaş, alım merkezine İnegöllü çiftçilerin de buğday teslim edebileceğini kaydetti.

Buğdayın yanı sıra 18 bin 500 dönüm alana ekimi yapılan arpaların da biçilerek, tüccara ve yem fabrikalarına satıldığını anlatan Aktaş, arpaların kilosunun 85 kuruştan işlem gördüğünü sözlerine ekledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X